Ekološka politika, temeljna, pokretačka snaga održivog razvoja

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Ekološka politika, temeljna, pokretačka snaga održivog razvoja
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Čovječanstvo je danas izloženo velikom broju egzistencijalnih kriza, među kojima ekološka kriza zauzima posebno mjesto. Do sada čovjek nije bio u stanju stvoriti jedan idealan sistem civilizacije i da izbjegne krizna stanja tog sistema. Ekološka svijest predstavlja neophodnu osnovu daljnjeg, održivog razvoja zaštite okoline. Zajedno sa znanjima i vještinama osigurava osnovu za pomicanje u veće sisteme, šire ciljeve i sofisticiranije razumijevanje uzroka, veza i posljedica koji vladaju u životnoj sredini. Zaštita i unapređenje čovjekove sredine značajan je globalni problem savremenog društva. Njegovo rješavanje inicira, između ostalog i pronalazak načina za racionalno i kompleksno korištenje prirodnih resursa, načina za vođenje aktivne demografske politike i razvijanje i promicanje međunarodne saradnje u području naučnih istraživanja.

Zagađenost i zaštita okoline već više decenija predstavljaju veoma značajan problem čovječanstva, bez obzira na trenutni stepen razvoja društva i proizvodnih snaga u pojedinim dijelovima naše planete. Postojeći problemi se nameću i sve jasnije dolazi do zaključka da zdrave životne sredine nema previše, da su brojni elementi u njoj ugroženi, da je stepen samoregulacije nekih objekata neznatan i da jednom poremećeni ekološki odnosi gotovo ničim i nikada ne mogu biti dovedeni u prvobitno stanje.

Bez obzira na značajne regionalne razlike u stepenu ugroženosti okoline, posebno njene prirodne komponente, planovi, programi i akcije njene zaštite i unapređenja su globalni problem. Savremeno društvo mora brže i bolje shvatiti upozorenje naučnika i stručnjaka o stanju okoline, tj.. činjenice da slobodne, izvorne i nezagađene okoline ima sve manje, a ugrožene, degradirane i devastirane sve više. Druga se širi na račun prve brže nego što se mnogima čini, brže nego što je nauka s kraja naše decenije to mogla utvrditi i prognozirati. Narušavanje ekološke ravnoteže nastaje kao posljedica čovjekove radne djelatnosti, kojom čovjek "prisvaja" prirodu, i stvara proizvode. ...

SADRŽAJ

UVOD 3
1. DEFINICIJE I NAČELA ODRŽIVOSTI 4
2.1. Održivi razvoj 7
2.2. Problemi na putu održivog razvoja 8
2.2.1. Načela Strategije održivog razvoja 8
2.3. Izvori ekološkog prava Evropske Unije 9
2.4. Milenijumska deklaracija Ujedinjenih Nacija 9
2.5. Svjetski samit Rio-92 i proces održivog razvoja 11
ZAKLJUČNA RAZMATRANJA 14
LITERATURA 16PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
23-07-2011 05:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Delovanje u pravcu održivog razvoja - obnovljivi izvori energije Dzemala 0 2,872 21-01-2011 10:50 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Problemi na putu odrzivog razvoja - promena svesti o odrzivom razvoju Dzemala 0 2,742 21-08-2010 01:17 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ekoloska kriza Vesnica 0 6,317 04-05-2010 12:12 AM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: