Efikasnost učenja pri različitim nivoima buke

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Efikasnost učenja pri različitim nivoima buke
UVOD

Umesto da zamišljamo učenje kao jedinstveni proces, bilo bi realističnije razmišljati o reči “učenje” kao o terminu koji se odnosi na široki raspon mentalnih događaja u našem umu. Oni se po mnogo čemu razlikuju, ali dele neke zajedničke elemente. Na primer, svi oblici učenja uključuju promenu koja se događa u pojedincu koji uči. Često, ali ne uvek, ta je promena vidljiva u ponašanju osobe. Promena koju donosi učenje u mnogim slučajevima pomaže u proširenju kapaciteta tog pojedinca.

Međutim, osim što može pomagati u prilagođavanju, učenje na njega može da utiče i negativno. Na samom početku, poslužili smo se citatom Majkla Houa kako bismo istakli složenost teme učenja i faktora koji utiču na uspešnost učenja. Učenje se javlja kao proces relativno trajnih promena pojedinca, nastalih tokom obavljanja novih aktivnosti a koje se ogledaju u njegovom izmenjenom načinui ponašanja. Takođe, neki autori pod učenjem podrazumevaju svaku promenu ponašanja koja je rezultat vežbanja i iskustva, ili pak da je učenje aktivnost koja dovodi do promena u ponašanju. Značaj učenja se ogleda u tome što se pute učenja može efikasno delovati na celu strukturu čovekovih osobina i tako izazvati relativno trajne promene njegove ličnosti.

Sadržaj:

1 UVOD 3
2 Osobine i efekti buke 4
3 Faktori efikasnog učenja 6
4 Efikasnost učenja pri različitim nivoima buke 10
5 ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 14


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:06 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: