Edukacija pacijenata o malignim bolestima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Edukacija pacijenata o malignim bolestima
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz medicine.

Posedovanje kvalitetne informacije osnova je za rešavanje bilo kog problema sa kojim se ljudski rod susreće. Medicina i zdravlje, možda su najzanimljiviji izvor informacija širokom krugu ljudi. Nema osobe koju nije zainteresovala kvalitetna, stručna i proverena informacija koja predstavlja odgovor na pitanje pacijenta ili lica koja se smatra bolesnom. Koliki je interes pacijenata za sve podatke vezane za njihovo zdravlje najbolje pokazuju nekoliko kontaktne emisije na radiju i televiziji, pitanja upućena profesionalcima preko novina, a u poslednje vreme i preko Interneta. U oblikovanju zdravstvenih poruka i edukacije potrebno je proveriti stručnosti i tačnost informacija, etičko opravdanje i oceniti da li su oblikovane na način koji odgovara različitim medijima.

U svakodnevnoj medicinskoj praksi jedan od osnovnih zadataka lekara je upravo da ponude svojim pacijentima pravu i korektnu informaciju o bolesti, simptomima, način lečenja, kao i o uputstvima za čuvanje zdravlja. Sami pacijenti najčešće svom lekara zameraju nedostatak vremena koje bi posvetio davanju informacija.

EDUKACIJA PACIJENTA O MALIGNIM BOLESTIMA

Dostupnost informacija korisnicima danas je, zahvaljujući modernim elektronskim medijima, bolja nego ikada. U tome je najveću ulogu odigrao upravo Internet. Procenjuje se da danas ima oko 1,000.000 veb-stranica posvećenih zdravlju i bolestima. Sami pacijenti moraju naučiti kako će proceniti da li su objavljene informacije kvalitetne i pouzdane. Dostupnost informacija, transparentnost (navedeni autori tekstova), aktuelnost, jednostavnost korišćenja samo su neke od preporuka u ocenjivanju medicinskog sadržaja na internetu.

Na internetu postoje mnogi sajtovi koji govore o magilnim bolestima, uz objašnjenje šta su, kako nastaju, kako se leče.

Maligna oboljenja šire se velikom brzinom iz dana u dan. Stanice raka napadaju organizam tako što ulaze u krvne stanice i kruže celim krvotokom. Kada je organizam oslabljen, ćelije raka probijaju krvne kanale i napadaju meka tkiva koja su čovekov glavni odbrambeni mehanizam.

Rak (latinski cancer) je naziv koji se koristi za veliki skup malignih bolesti koje karakteriše nekontrolisana deoba ćelija, odnosno sposobnost tih ćelija da prodru u ostatak tkiva, bilo direktnim urastanjem (invazija) bilo migracijom stanica do udaljenih područja tela (metastaza).

Za većinu ljudi reč "tumor" ima negativne, pa i zastrašujuće konotacije. Dobra je vest da kroz rano otkrivanje i blagovremeno lečenje rak ne mora da znači i terminalno oboljenje.

Reč tumor u medicini znači izraslina - oteklina. Nastaju uvećanjem tkiva ili organa bilo umnožavanjem stanica, otokom tkiva zbog zadržavanja tečnosti ili krvarenja u tkivu. Ćelija je osnovna jedinica građe tkiva i organa. U tkivima i organima stanice rastu, razvijaju se, umnožavaju se vršeći svoju unapred određenu funkciju. Stare stanice nestaju. Taj se proces obnavlja tokom života određenim i utvrđenim redom održavajući i čineći život. Ponekad u tom procesu dođe do greške koja rezultira nekontrolisanim rastom ćelija koje gube svoju pravu funkciju i koje se nagomilavaju u tkivu čineći tumor. Nekontrolisana deoba ćelija uzrokovana je oštećenjem ćelijskog DNK usled mutacije. Jedna ili više takvih mutacija, bilo nasleđenih bilo stečenih, mogu dovesti do stvaranja tumora.

Tumor je naziv za svaku abnormalnu nakupinu tkiva, koja može biti maligna, zloćudna ili kancerogena, odnosno benigna, dobroćudna ili nekancerogena. Samo maligni tumori napadaju okolna tkiva ili metastaziraju.

Pojam "novotvorina" označava novonastalu izraslinuu organizmu koja je nastala kao posledica različitih unutrašnjih i spoljnih faktora koji deluju na organizam. U osnovi, novotvorine nastaju kad se izgubi normalna regulacija kontrolnih mehanizama rasta ćelije. Rak predstavlja zloćudni oblik novotvorine. Tumori su štetni po zdrava tkiva jer svojim rastom vrše pritisak na njih, otežavaju protok krvi i normalnu ishranu i funkciju organa.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:59 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
pars30
Unregistered

 
Poruka: #2
RE: Edukacija pacijenata o malignim bolestima
EGBF PARS - N 5 UNI
ELEKTRONSKI GENERATOR BIOREZONANTNIH FREKVENCIJA ZA SPONTANU REMISIJU ORGANIZMA

Kada Bog kaze trazite i bice vam dato, znaci teba krenuti u to da se nadje ono sto moramo i sto nas interesuje.
Doktor Rife je prvi covek na ovoj planeti koji je video ziv virus pod mikroskopom i gadjao ga strujom odredjenom frekvencijom i odredjene jacine i to zapisivao na papir.
Odredjena frekvencija koja je i rezonantna za doticni virus ubijala ga, vrlo efektno i jednostavno.
Univerzitet Juzna Kalifornija imenovao je 1934. Specijalni medicinski istrazivacki komitet da nadgleda tretman koji je sprovodio Rajf. Iz bolnice u Pasadeni dovedeno je u njegovu laboratoriju na tretman frekvencijama 16 pacijenata u zavrsnom stadijumu karcinoma. Ovaj komitet je bio sastavljen od lekara i patologa ovlascenih da pregledaju pacijente ukoliko prezive tretman, posle 90. Tako je nakon tri meseca Komitet zakljucio da je 14 pacijenata bilo POTPUNO IZLECENO.
Tretman je onda podesen i za ostala dva i oni su nakon cetiri nedelje takodje izleceni. Efekat lecenja od raka je tako bio 100 odsto.

Doktoru Rife-u je bilo potrebno mnogo godina i mnogo sati neprekidnog rada dok nije tacno definisao oscilacije ( frekvencije) koje su bile specificne za svaku bolest.

Da se i ovo zna
Pionir toga je bio genije Nikola Tesla i njegov RF elektroaparat TESLINA ZVEZDA. Tesla,recimo, nikada nije bio bolestan a doziveo je i duboku starost, samo zato sto je bio izlozen povremeno frekvencijama niskog inteziteta koje su ubijale viruse i bakterije oko njega i u njegom telu.

Svi uredjaji serije PARS – N 5 UNI generisu impulse kvadratnog oblika odredjenih frekvencija, a prema rezultatima istrazivanja:
- naseg genija Nikole Tesle koji je svojim aparatom i strujama izlecio i francusku sansonjerku Edit Pjaf
- doktora Rife-a i njegovih rezultata istrazivanja i spiska biorezonnatnih frekvencija,
- doktora Crane-a sa dodatnim spiskom frekvencija doktora Rife-a,
- drs.William Lyman and Steven Kaali ( 1990 god. Univez. Albert Anstajn NY )
- doktorke Hulda Clark sa ZAPPER aparatima,
- dr Lakhovski i
- posebno doktora Beck, cija sam konkretna uputstva ispostovao.
Projekat PARS N5UNI je programiran za oko 465 razlicitih bolesti ( prema spisku doktora Rife-a). Takodje, mozemo da konstruisemo i isporucimo i specijalno za recimo, CANCER, AIDS, MULTIPLE SCLEROZA, HEPATITIS i druge bolesti sa karakteristicnim - posebnim frekvencijama.
Svako koje zainteresovan, prvo dobija spisak bolesti sa frekvencijama i informaciju o aparatu PARS N5UNI koje proucava pre nego sto narucuje aparat PARS N5 UNI ili specijalno za odredjenu bolest.

Uredjaj je sa ugrađenim tajmerom i optičkom signalizacijom.

Konkretne informacije o aparatu moze te dobiti od autora.

Autor aparata
Dr Slavko Radosavljevic, dipl. Ing.
pars30@hotmail.com
Tel.34 952862991
SKYPE slavko.radosavljevic
10:38 AM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Klinička slika i zdravstvena nega pacijenata sa poremećajem govora derrick 0 1,748 16-01-2013 09:40 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga medicinske sestre u rehabilitaciji kod pacijenata sa hemiplegijom Maja 0 2,079 08-03-2012 09:14 PM
zadnja poruka: Maja
  Psihologija bola kod pacijenata pre i posle operacije Dzemala 0 1,593 14-08-2011 01:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Zaštita pacijenata i osoblja od zračenja Dzemala 0 1,553 10-04-2011 03:07 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Prava pacijenata - skripta Dzemala 0 1,051 20-02-2011 02:28 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: