Drvno – industrijsko preduzeće - biznis plan

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Drvno – industrijsko preduzeće - biznis plan
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Struktura ovog BIZNIS PLANA treba da omogući procijenu napretka inovativnog poslovanja. Svrha sastavljanja plana je pružanja detaljnog i sveobuhvatnog opisa projekta za koje se traži finansiranje.
U biznis planu drvno – industrijsko preduzeće „ Barbara“ – industrija za proizvodnju stilskog namještaja obrađeni su svi relevantni podaci vezani za realizaciju ovog poslovnog poduhvata. Cilj ovog biznis plana je osiguranje nedostajućih finansijskih sredstava putem kreditnih aranžmana.
S obzirom da je na tržištu BiH uviđen nedostatak preduzeća koja izrađuju stilski namještaj naša namjera je da pokrenemo vlastitu i jedinstvenu tvornicu namještaja koja bi mogla podmiriti čitav teritorij BiH a u budućnosti nadamo se i šire. U početku proizvodnje naš asortiman će se sastojati od sledećih proizvoda: stol i stolice „ Barbara“, vitrina „ Patricija“, komoda „ Lukrecija“ i kreveta sa noćnim ormarićima „ Lana“. Svi ovi proizvodi će biti dizajnirani od strane našeg velikog stručnjaka koji se može pohvaliti radom u inostrnim firmama sličnih našoj.
Za početak kao što smo i rekli baziraćemo se samo na tržište BiH što znači da nećemo ostvarivati pun proizvodni kapacitet iako imamo potencijal da opskrbljujemo i susjedne države.
Za naš projekat su pokazali zainteresovanje i strani ulagači koji će investirati dio novčanih sredstava. Iako su za izvedbu ovog projekta potrebna velika finansijska sredstva nećemo se kolebati oko kreditnih zaduženja.
Moramo priznati da nismo jedina firma u ovoj oblasti ali se nadamo da ćemo kvalitetnim proizvodima i pristupačnim cijenama osvojiti tržište BiH i šire.

VIZIJA I MISIJA

Vizija je postati konkurentan proizvođač stilskog namještaja za potrebe tržišta BiH uz nastojanje proširenja poslovanja sa susjednim državama. U ovm trenutku baziraćemo se samo na domaće tržište ali ćemo istovremeno graditi stabilne odnose sa inostranim kupcima i potencijalnim ulagačima. Drvno – industrijsko preduzeće za proizvodnju stilskog namještaja „ Barbara“ želi i nastojaće da ostvari harmonične odnose i sa svim interesnim grupama: društvenom zajednicom – kojoj će blagovremeno izmirivati sve vidove poreza i doprinosa te se pridržavati svih zakonskih regulativa, zaposlenima – stvarajući pretpostavke da budu zadovoljni radeći u našoj firmi, vladom – redovno izmirujući porezne obaveze i poštujući ostalu relevantnu zakonodavnu regulativu za ovu vrstu biznisa.

Poslovno – strategijsko planiranje

Naše snage su:
1. preduzetnička vizija i menadžerske sposobnosti nosioca biznisa
2. najsavremenija oprema
3. lokacija i infrastruktura objekta

Slabosti su:
1. još neizgrađeni poslovni odnosi sa kupcima
2. nedovoljna finansijska snaga.
3. Poslovna strategija

Poslovna strategija je utvrđena i tačno definisana tj. što je više moguće iskoristiti šanse i prilike koje se ukažu ne zanemarujući opasnosti niti bilo koje druge vidove vanjskih prijetnji koje mogu naškoditi radu preduzeća.
Kupci, ciljna kategorija kupaca su svi stanovnici Bosne i Hercegovine koji imaju potrebu za kupovinom ovakvog vida proizvoda. U krugu našeg preduzeća postojaće prodajni salon da bi potencijalni kupci mogli da vide naš prodajni asortiman i na osnovu njega naručivati određene količine robe.
Ovo je bio kratak prikaz prodajnog asortimana za ovu godinu ali već sa sledećom godinom nastojaćemo da proširimo naš prodajni asortiman i da povećamo obim proizvodnje odnosno prodaje za 5 % za drugu godinu poslovanja zatim 10 % za treću godinu itd.

Poslovni proces

U ovom dijelu biznis plana kratko ćemo se osvrnuti na sledeće tehničko – tehnološke aspekte poslovnog procesa:
- opis tehnološkog procesa
- ulaganje u objekte i opremu
- normativi utrošaka

Opis tehnološkog procesa

Tehnološki proces će biti vođen pomoću računara sa definisanim fazama proizvodnog procesa. U samom proizvodnom procesu mogu se prepoznati sledeće tehnološke faze: 1. osiguranje svih potrebnih inputa, 2.neposredni proizvodni proces koji se odvija u više faza i koji je ujedno i najsloženiji proces proizvodnje, 3. pakovanje završenih proizvoda i 4. otpremanje proizvoda do kupaca.
Sam proces proizvodnje ranije navedenih prozvoda odvija se u više operacija i to:
1.nabavka sirovine (drvo, ljepilo, lakovi i farbe i ostali repromaterijali i potrošni elementi),
2.gruba obrada drveta,
3.fina obrada drveta,


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:52 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan projekta derrick 0 1,834 07-08-2013 10:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Finansijski plan SOJAPROTEIN Maja 0 2,380 02-02-2012 02:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan za Otvoreni Akva park u Bijeljini Maja 0 3,067 02-02-2012 01:55 PM
zadnja poruka: Maja
  Finansijski plan MK GROUP Maja 0 2,229 30-01-2012 04:08 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan Sportska oprema Maja 0 3,605 30-01-2012 04:02 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: