Društvo nega kola i ddd d.o.o. Beograd biznis plan 2006

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Društvo nega kola i ddd d.o.o. Beograd biznis plan 2006
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Autor je zaposlen u društvu na koje se odnosi Plan poslovanja i radi na poslovima programera. Iako je priroda poslova koje autor obavlja u ovom društvu takva da mu omogućava neposredan uvid u sve poslovne pokazatelje Preduzeća ovaj plan je izričito prezentacijskog karaktera i ne predstavlja rezultat rada stručnih službi, već je projekcija i lično viđenje autora.

U postupku pripreme korišćeni su materijali internog i eksternog karaktera. Od podataka internog karaktera najznačajniji su: godišnji izveštaji o poslovanju, bilansi društva, razne analize sprovođene u društvu proteklih godina i studije Saobraćajnog instituta "Centar za istraživanje i projektovanje". Korišćenje ovih podataka i informacija zahtevalo je kritičku i nepristrasnu analizu svih bitnih parametara, sa ciljem definisanja jasne i realne poslovne politike nastupa na tržištu. Autor se stoga nada da bi rezultati mogli da budu povoljni u odnosu na rezultate prikazane u ovom planu.

Rezime

Sedište Društva nalazi se u Beogradu, ul. Vojvode Mišića br. 8, u blizini Beogradskog sajma.

Društvo je registrovano za obavljanje sledećih usluga:
63211 - održavanje i nega kola
74700 - čišćenje objekata
Društvo može da obavlja i druge delatnosti koje se vrše uz upisane delatnosti.

Od 1. januara 2004. godine Društvo na tržištu posluje samostalno.

Vizija Društva "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd je:
-da kvalitetom i jedinstvenim tehničko-tehnološkim pristupom pružanju usluga na celokupnoj teritoriji zadrži pozicije u odnosu na JP "Železnice Srbije",
-da izvrši reinžinjering poslovnih funkcija ka tržišno orjentisanom društvu,
-da značajno poveća svoje učešće u tržištu usluga pranja autocisterni,
-da značajno poveća svoje učešće u tržištu usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije objekata i prostora,
-da ponudi visok nivo usluge spoljnim komintentima - korisnicima usluga po konkurentnoj ceni.

Poslovni ciljevi:
-obezbeđenje kontinuiteta kvaliteta usluga koje Društvo pruža prema JP "Železnice Srbije",
-stabilno i profitabilno poslovanje,
-poštovanje i realizacija utvrđenih planova razvoja Društva,
-povećanje udela na tržištu,
-povećanje prihoda,
-obnova i modernizacija osnovnih sredstava, mašina i opreme.

Opšti podaci o društvu

Pun naziv: Društvo za čišćenje i održavanje železničkih voznih i drumskih sredstava "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd.

Skraćeni naziv: Društvo "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd

Sedište društva: Beograd, ul. Vojvode Mišića br. 8, u neposrednoj blizini Beogradskog sajma.

Osnivanje: Društvo je kao preduzeće osnovao Upravni odbor ŽTP-a "Beograd" Odlukom o osnivanju Preduzeća za čišćenje i održavanje železničkih voznih i drumskih sredstava "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd, br. 410/92-72 od 21.12.1992. godine i upisano je u registar kod Privrednog suda u Beogradu pod brojem Fi 25062/93 od 01.07.1993. godine.

Preduzeće je izvršilo usklađivanje Zakonom o klasifikaciji delatnosti u registru jedinica razvrstavanja, po rešenju Privrednog suda u Beogradu, broj Fi 9780/00 od 29.9.2000. godine i prevođenje iz registra Trgovinskog suda u registar koji vodi Agencija za privredne registre u skladu sa Zakonom o registraciji privrednih subjekata pod br. 11199/05.

Ugovorom o prenosu osnivačkih prava br. 300/2005-547 od 28.6.2005. godine koji je zaključen između JP „Železnice Srbije“ kao dosadašnjeg osnivača i Vlade Republike Srbije kao novog osnivača, sva osnivačka prava preneta su na Republiku Srbiju (promena upisana u registar koji vodi Agencija za privredne registre). Vlade Republike Srbije donela je Odluku o izmenama i dopunama odluke o osnivanju preduzeća koja je u saglasnosti sa Zakonom o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br.88/05), tako da preduzeće posluje pod nazivom: Društvo za održavanje i čišćenje železničkih voznih i drumskih sredstava "Nega kola i DDD"d.o.o. Beorad.

Odgovornost u pravnom prometu: Društvo je jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću sa sredstvima u državnoj svojini. U pravnom prometu sa trećim licima društvo nastupa u svoje ime i za svoj račun, ili u svoje ime a za tuđ račun.

Društvo odgovara za svoje obaveze celokupnom svojom imovinom.

Pravno-ekonomski i svojinski status Društva

Osnovni kapital društva, u 100% vrednosti, činio je nenovčani ulog JP-a "Železnice Srbije", unet pri osnivanju društva na dan 01.07.1993. godine u iznosu od 751.593.519 dinara, revalorizovan i iskazan u novim dinarima sa stanjem na dan 31.12.1999. godine u vrednosti 1.049.396,21 dinara.
Dana 2.6.2000. godine osnovni kapital društva je povećan novim novčanim ulogom JP-a "Železnice Srbije" u iznosu od 5.203,96 USD. Osnovni kapital društva uplaćen u ukupnom iznosu od 1.114.612,21 izražen po srednjem kursu USD koji je važio na dan uplate iznosi 95.192,06 USD, odnosno 94.981,87 EUR.
Osnovni kapital društva na dan 31.12.2004. godine iznosi 22.083.000,00 dinara. Ugovorom o prenosu osnivačkih prava br. 300/2005-547 od 28.6.2005. godine koji je zaključen između JP "Železnice Srbije" kao dosadašnjeg osnivača i Vlade Republike Srbije kao novog osnivača, sva osnivačka prava preneta su na Republiku Srbiju tako da je od 28.6.2005. godine vlasnik 100% kapitala Republika Srbija- Vlada Republike Srbije.

Registrovana delatnost društva u sudskom registru

Društvo obavlja sledeće delatnosti:
63211 - održavanje i nega kola
74700 - čišćenje objekata
Preduzeće može da obavlja i druge delatnosti koje se vrše uz upisane delatnosti.
Matični broj preduzeća: 68992923.
Žiro račun preduzeća: 205-18756-80, kod Komercijalne banke a.d. Beograd.
Poreski identifikacioni broj: 101288241

Organi upravljanja društva

Organi upravljanja društvom su:
- Skupština društva i
- Direktor društva.
Skupština društva je organ upravljanja društvom u ime Vlade Republike Srbije , sastoji se od 3 člana i to: predsednika skupštine i 2 člana koje imenuje Vlada.
Direktora društva imenuje i razerašava skupština društva i zasniva radni odnos na neodređeno vreme u društvu.

Organizacija društva

Organizacija društva je prvenstveno prilagođena teritorijalnoj i funkcionalnoj organizaciji JP-a "Železnice Srbije", sa ciljem da se obezbedi kvalitetno pružanje usluga društva, kako prema JP-u "Železnice Srbije"tako i prema spoljnim komitentima.

Nedostaci u sadašnjoj organizaciji Društva "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd su:
1.Neobjedinjenost svih službi za negu kola (izdvojenost STP-ovih službi);
2.Neadekvatna verifikacija obavljenog posla na nezi kola od strane JP-a "Železnice Srbije";
3.Nemogućnost obavljanja finansijsko-računovodstvenih poslova u punom obimu (nedostatak kadrova u službi);
4.Problem velike udaljenosti mesta stanovanja zaposlenih od mesta izvršenja radne obaveze (veliki gubitak vremena u prevozu radnika).
5.Nedovoljna tehnička osposobljenost preduzeća za unapređenje tehnologije rada, zaštite životne sredine i razvoja poslova DDD-a.

Planiranom organizacionom (makroorganizacionom) šemom do 31.12.2006. godine Društvo "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd predviđa proširenje službe za ekonomske poslove, za grupu koja bi obavljala računovodstvene poslove. Nova služba bi se zvala "Služba za finansijsko-računovodstvene poslove" i ona bi bila pod rukovodstvom pomoćnika direktora za finansijsko-računovodstvene poslove. Osposobljavanje ove službe je nužno, s obzirom na samostalno vođenje poslovnih knjiga preduzeća (do 30.6.2004. knjigovodstvene poslove je obavljalo JP "Železnice Srbije").

Društvo "Nega kola i DDD" d.o.o. Beograd će izrazitu pažnju posvetiti i osposobljavanju Sekcije za tehničko-tehnološke i operativne poslove sa zadatakom da razvije i unapredi tehnologiju rada u cilju pružanja kvalitetne usluge iz delatnosti društva. Povećanje obima i podizanje kvaliteta usluge je strategija koja poslovanje društva sve više usmerava ka tržištu tj. pružanju usluga komintentima van sistema JP "Železnice Srbije".


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:49 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Parlametarizam i njegov značaj za demokratsko društvo derrick 0 1,829 07-08-2013 10:19 PM
zadnja poruka: derrick
  Plan projekta derrick 0 2,677 07-08-2013 10:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Društvo sa ograničenom odgovornošću Maja 0 2,255 02-02-2012 07:16 PM
zadnja poruka: Maja
  Finansijski plan SOJAPROTEIN Maja 0 3,184 02-02-2012 02:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan za Otvoreni Akva park u Bijeljini Maja 0 3,983 02-02-2012 01:55 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: