Društveno odgovorno poslovanje na primjeru organizacije Simens - esej

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Društveno odgovorno poslovanje na primjeru organizacije Simens - esej
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE NA PRIMJERU ORGANIZACIJE SIMENS

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja opredjeljenje za unapređenje dobrobiti zajednice kroz diskecione poslovne prakse i CSR se prinose na račun resursa kompanije. Za društvenu odgovornost u osnovi možemo govoriti o opredjeljenju firmi da unapređuju kvalitetu života kako svojih uposlenih, njihovih porodica, raznih nevladinih udruženja i interesnih grupa te lokalnih zajednica uopšte.

Menadžeri kompanija, ključni su nosioci ne samo operativnih i rukovodnih funkcija već i strateških koncepcija kompanije i kreatori dugoročnih opredjeljenja. Ovo posebno dolazi do izražaja jer je u velikom dijelu, posebno kompanija s većinskim državnim kapitalom, upravljačka funkcija često više formalna nego stvarna i strateški odgovorna.

Obrazovanje

Zaposleni su najveći kapital. Uspješnu kompaniju koja može pružiti najbolje rješenje i najvišu moguću kvalitetu kupcima i poslovnim partnerima, čine inventivni i motivirani stručnjaci. Preduvjet za to je zadovoljstvo u poslu i kvalitetno obrazovanje. Siemens se pokušava brinuti o jednom i drugom.

Različitost

Podupiranje jedinstvenih različitosti - vjere, nacionalnosti, boje kože, godine - koje nas čine tako posebnim. Načelo da se svakom zaposlenom osiguraju uvjeti u kojima će na najbolji mogući način doći do izražaja njihove sposobnosti i kreativnost.
Orijentiranost prema zaposleniku

Težnja promovisanju korporativne kulturu koja razvija motivaciju, potiče uspjeh, i pomaže našim ljudima proširiti znanje. Stvaramo sigurnu i zdravu poslovnu okolinu.

Dijalog

Aktivna društvena odgovornost teži za dijalogom sa javnošću. To podrazumijeva neprestanu komunikaciju sa grupama i zajednicama koje su povezane sa kompanijom, uključujući opću javnost, političke grupe, NGO, nepolitičke organizacije. Ideje i mišljenja dioničara koriste se kao nepresušan izvor i inspiracija, te kao mogućnost izazova vlastitih uvjerenja.
Učenje i istraživanje
Kao vodeća tehnološka kompanija, u suradnji sa univerzitetima i fakultetima rade na popunjavanju novim mladim stručnjacima, kojima se nudi zanimljiv posao, mogućnost stalnog učenja i napredovanja te otvoren duh globalne, dinamičke kompanije. Pouzdaju se u sljedeće generacije, nove ideje i inspiraciju. . .


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:08 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Etička dimenzija odnosa sa javnošću -esej-cirilica Dzemala 0 2,833 31-05-2010 11:30 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: