Droga - ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Droga - ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


DROGA

Od beznada do nade


Pojam droga danas doziva u svijest jasan i vrlo odreden težak problem mladeži, koji se ocituje u pošasti ovisnosti. Nije rijec o možda bezopasnim žvakanjima ovog ili onog lišca, kao nekad u davnim vremenima. Rijec je o industrijaliziranoj drogi, razornog i ubojitog djelovanja na razini ljudskog duha i tijela. Ne samo zbog svoje razorne moci nego i zbog raširenosti, droga je danas pojava zastrašujucih razmjera i posljedica. Ona ugrožava ne samo pojedince, pojedine obitelji, nego i narod kao cjelinu. Ovisnici su izgubljeni za sve pozitivne vidike ljudskog života i djelatnost, a teret su na svim razinama i u svim skupinama - od obitelji preko društvene do vjerske zajednice. I, što je najgore, droga uništava mladice i djevojke u cvatu mladosti, na pragu života.
Raznovrsni su razlozi zbog kojih mladi ulaze u svijet ropstva droge. Ponekad iz neznanja - zavedeni zamkama prepredenih prodavaca; iz znatiželje za novim doživljajima - naivno; iz prosvjeda prema nepravednom društvu - revolucionarno. Jedni bi htjeli postici odmah i bez napora sve ono što vide kod drugih. Naprosto, nestrpljivi su. Drugi opet odbacuju sve što im društvo pruža, jer svojom izrazitom materijalisticki orijentiranom kulturom ne zadovoljava istinske dubinske želje i potrebe mladih ljudi. Svijet u kojem moraju živjeti ne smatraju ni svojim ni prikladnim za ostvarenje svojih ideala. Stoga bježe iz toga svijeta nepravde, neljudskosti - u svijet prividne, lažne pravednosti i ljudskosti. Tako, silno željni života, stupaju na gotovo siguran, ubrzan put u smrt.
Koliko god sve te prigovore žrtava droge treba podvrgnuti oštroj objektivnoj kritici, ipak o njima treba ozbiljno razmisliti i postaviti pitanje o planiranju politike, ekonomije i društva opcenito. Suvremeni stil društvenog života u kojem je naglasak na užitku, a koji propagiraju i prakticiraju odrasli, treba ozbiljno staviti pod kritiku. Takav stil života više cijeni bezlicno, trenutacno samotno zadovoljstvo, krije u sebi obezvredivanje životnih napora i ostvarenja, kao i istinskog zadovoljstva koje proizlazi iz zbiljski življenog života. Ništa neobicno da današnji mladi nemaju povjerenja u autoritet odraslih kad je rijec o drogi. Istina je da je raskorak izmedu proklamiranih ideala suvremenog društva i ostvarenja tih ideala nemali izazov za bunt i prosvjed. No, na koji nacin, kojim sredstvima i u kojemu smjeru treba da ide taj prosvjed? Bijegom iz stvarnog svijeta, razaranjem sebe i svog svijeta, naš se svijet stvarnosti, zasigurno, može pogoršati, nipošto poboljšati. Rješenje nije ni u bijegu ni u predaji, vec u odgovornom zauzimanju za istinske vrednosti.

OVISNOST
PAKAO BEZ KRAJA
ISTINITA PRICA
BOLESTI
NACINI POBJEDE DROGE


Ovisnost prema doktoru Robertu F.

Lijecenjem ovisnika u Sjedinjenim Državama bavim se gotovo 30 godina i svjedok sam znatnih i pozitivnih promjena na tom podrucju. Pocetak mog djelovanja bio je uvjeravanje javnosti, ali i mnogih kolega, da se bavimo vrlo ozbiljnim i letalnim bolestima. Tek nakon javnih istupa poznatih osoba, kao žea predsjednika Cartera, predsjednika Forda, senatora Kennedyja, ili smrtnih slucajeva poznatih sportaša ili glumaca, bilo je moguce pokrenuti javno mijenje i dobiti novac za istraživanja na tom podrucju. Tako se otkrilo i da se zbog uzimanja droge mozak znacajno promijeni te da dolazi do fizickih promjena na receptorima stanica...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:47 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Droga - Sociologija Dzemala 0 2,059 17-04-2011 06:20 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Savremeni problemi zavisnosti (internet, droga, alkohol) Dzemala 0 3,968 01-09-2010 07:55 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Prevencija zloupotrebe opojnih droga - socijalni rad Dzemala 0 2,166 18-06-2010 10:29 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Društvo, mladi, droga - sociologija Dzemala 0 2,887 17-06-2010 05:06 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: