DP Rubin - marketing

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
DP Rubin - marketing
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz marketinga.

DP „Rubin“, preduzeće za proizvodnju i promet alkoholnih i bezalkoholnih pića, osnovano je 25 juna 1955. godine, na temeljima duge i bogate tradicije vinarstva i vinogradarstva. Preduzeće je locirano u Kruševcu, centralnoj Srbiji u kraju gde se od pamtiveka sa uspehom gaji i neguje kvalitetna vinova loza i proizvode kvalitetna vina i alkoholna pića na bazi goždja. To je područje tromeđa Zapadne, Južne i Velike Morave u kome pored Kruševačkog vinogorja dominiraju i vinogradi u okolini Trstenika, Varvarina, Stalaća i Aleksandrovca koji predstavljaju idealne terene za gajenje vinove loze. Osnovni cilj preduzeća „Rubin“ je da stalno proizvodi i prodaje proizvode vrhunske, svetske klase kvaliteta koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe sadašnjih i potencijalnih, budućih kupaca, a koji će biti na višem nivou od konkurentskih proizvoda i koji će dugoročno obezbediti prihode preduzeća na zadovoljavajućem nivou.
Avgusta 1892. godine otvara se prvi vinarski podrum u Kruševcu, izuzetno lepo opremljen za tadašnje prilike, a u njemu je bilo buradi i bačvi za prijem i obradu 45 vagona vina i rakije. Po jednom dokumentu iz 1911. godine na teritoriji današnjeg Kruševačkog okruga bilo je 9262 ha pod vinovom lozom. U periodu između dva rata, Kruševac postaje pravi centar podrumarstva. Okružna otkupna stanica osnovana je marta1947. godine u Kruševcu. Kada je „Župski Rubin“ osnovan brojao je 48 radnika, među kojima je bilo najviše onih vinarske struke. Prve dve godine sva pića su se prodavala isključivo u rifuznom stanju(bez ambalaže), a tadašnji proizvodni program „Župskog Rubina“ činili su:vina(Ružica, Crno i Rizling), rakije(Šljivovica, Šljivovica prepečena i Komovica) i dezertna pića(Svetli vermut, Likeri Kruševac i Moka).
U jesen 1956. godine kolektiv se seli u novi podrum koji se tada uveliko završavao na lokaciji u Lazarici. U tom novom i savremeno opremljenom objektu koji sada u „Rubinu“ zovu Stari podrum, bilo je mogućnosti za prijem i obradu 450 vagona pića.
Godine 1972. počinje izrada novog podruma Vinjaka. Podrum je opremljen najmodernijom tehnologijom za proizvodnju prirodnih alkoholnih pića. U hali za odležavanje vinjaka montirani su regali za smeštaj 12 000 hrastovih buradi težine od 500 l, a u hali za primarnu obradu nalazi se 60 cisterni gde sve utvrđene operacije obavlja samo jedan radnik u smeni, jer je celokupan postupak automatizovan. U punionici novog podruma montirane su tri linije za flaširanje. U sastavu ovog objekta su i odgovarajući prostori za skladištenje gotovih proizvoda i prateće službe.

Godine 1991. postignuti su odlični rezultati u izvozu, osvojeno je više novih tržišta.
Danas proizvodnja „Rubina“ je visoko – specijalizovana i odvija se u velikim serijama. U njegovim savremeno opremljenim podrumima godišnje može da se preradi, doradi i proizvede preko milion hektolitara alkoholnih pića. Ovo preduzeće sada broji 1150 radnika i od osnivanja pa do današnjeg dana je prošlo kroz nekoliko razvojnih etapa i postalo vrhunska vinarska kuća.

2. POJAM I ZNAČAJ PREDUZEĆA

Privredna propaganda (kao oblik promocije i podsistem u marketing konceptu) je način masovnog komuniciranja koje ima za cilj da prenese informaciju, razvije sklonost i podstakne na akciju u korist proizvoda i usluga preduzeća.
Za privrednu propagandu možemo kazati da je stara aktivnost i da ona postoji odkako postoji robna proizvodnja. Ono što se vremenom menjalo su mediji za prenošenje poruke i primena nauke.
Privredna propaganda omogućava potrošaču da brzo pronađe proizvode i usluge koji su mu neophodni, izvrši izbor prema potrebama, obavesti se o postojanju novih ili poboljšanju postojećih proizvoda. Ona je efikasno sredstvo menjanja životnih navika potrošača. Povećanje prodaje, privredna propaganda doprinosi i sniženju troškova proizvodnje i prodaje, kako preduzeća tako igrane.
Ekonomski efekat privredne propagande je povećanje dohotka za preduzeće, ali taj efekat nije jedini, jer uspešnije preduzeće znači brži razvoj zajednice i ima širu društvenu ulogu.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10-06-2010 09:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uvod u marketing derrick 0 1,442 10-02-2014 12:18 AM
zadnja poruka: derrick
  Marketing istraživanja derrick 0 1,254 12-09-2013 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Politički marketing 2 derrick 0 989 11-09-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Internet marketing - hr derrick 0 1,347 16-01-2013 02:28 PM
zadnja poruka: derrick
  Marketing mandzment Maja 0 1,155 16-01-2013 01:23 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: