Doprinos studenata učiteljskog fakulteta zaštiti čovekove životne sredine

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Doprinos studenata učiteljskog fakulteta zaštiti čovekove životne sredine
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


На пут науке човека је довела радозналост. У основи радозналости је жеља за знањем. Захваљујући способности да памти, расуђује и говори, човек је све мање и мање зависио од ћуди природе, а све више од онога што би о природи сазнао.

То не значи да је човеков живот потпуно независан од живота осталих живих бића на Земљи. Напротив, веома зависи. Наука која проучава ту и многе друге зависности зове се екологија.

Екологију је 1869. као биолошку дисциплину, у оквиру зоологије, основао немачки научник Ернест Хекел. Нова наука добила је име склапањем две старогрчке речии: oikos и logos. Прва реч значи дом, домаћинство, пребивалиште а логос значи наука. По свом изворном значењу екологија је, дакле, наука о домаћинству живих бића. Она се бави изучавањем односа који постоје између разних биљака, животиња и њиховог домаћинства, односно њихове околине. Бави се и истраживањем односа који настају између човека и средине у којој он живи.

ЕКОЛОГИЈА ЈЕ НАУКА О ОДНОСИМА ЖИВИХ БИЋА ПРЕМА НЕЖИВОЈ И ЖИВОЈ ПРИРОДИ.

Екологија нам осветљава пут ка тајнама живе природе и показује све скривене везе које постоје између живих бића и средине у којој живе. Њен циљ је да дође до закона који ту владају, јер је недовољно познавање еколошких законитости често доводи до великих и непоправљивих штета за људско друштво. Да не бисмо у будућности чинили грешке, нужно је да упознамо природу и њене законе. Тако ћемо најбоље схватити зашто се каже: чувајући природу, штитимо себе. ..
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Crte ličnosti koje preferiraju studenti učiteljskog fakulteta kod svojih profesora - Dzemala 0 2,561 15-08-2011 08:35 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: