Diskriminacija žena u društvu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Diskriminacija žena u društvu
UVOD
Što se tiče međunarodnih propisa i naše zakonske regulative, zaštita žena od diskriminacije postoji. U praksi, međutim, nailazimo na dve vrste problema. Prvi je da li su ponuđena rešenja uvek adekvatna i dovoljna, a drugi, još ozbiljniji, je grubo kršenje postojećih propisa. Brojni izneti primeri pokazuju ne samo da je to kršenje čest slučaj, već i da ga ima sve više u posmatranoj oblasti. Pogledajmo neke od aspekata prvog problema. Pođimo od diskriminacije vezane za materinstvo. U našem Zakonu o radu zakonodavac je nesumnjivo imao dobru nameru da olakša zaposlenoj ženi podizanje dece davanjem mogućnosti da koristi za svako treće ili četvrto dete dve godine roditeljskog odsustva. To je za decu svakako odlično, ali da li i za zaposlenu ženu?

Zamislimo ženu koja je rodila blizance, dobila godinu dana odsustva, i ubrzo zatim dobiia i treće dete, za koje ima pravo na još dve godine odsustva. To je ukupno tri godine, a sa eventualnim bolovanjima radi nege bolesne dece, to može biti i znatno više. Čak i u češćem slučaju da rodi jedno za drugim dvoje dece, žena je odvojena od posla oko dve godine.

Sadržaj

UVOD 3
1.1 Diskriminacija žena 4
1.2 Iskustva iz prakse 7
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
22-01-2013 06:05 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: