Diplomski rad

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Diplomski rad
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


„Све је у свету повезано. Мораћете учити своју децу да им је под ногама пепео наших дедова. Мораћете учити своју децу исто што и ми учимо нашу: да нам је земља мати ... Земља не припада човеку! Човек припада земљи ... Све је у међусобној вези, као што је породица крвљу уједињена. Све је повезано!“

Из писма поглавице Сијетла америчком председникуНа избор ове теме утицало је време у коме живимо. Време које нам поручује да морамо преузети одговорност за оно шта смо, шта знамо и шта све морамо знати. Изазов овог времена и средине јесте рад на самоме себи, бити отворен за нова искуства и отворити свој дух у простору и времену у којем се живи. Ако те изазове прихватимо можемо провести живот у сталном развоју.
Ово је историјски тренутак када морамо мислити на будућност. Уколико размишљамо о будућности онда морамо размишљати и о формирању недељивог троугла екологије, економије и образовања. Само у њиховом заједничком деловању се могу испунити очекивања и циљу изградње будућности која је вредна човековог живљења.

МЕТОДОЛОШКИ ОКВИР РАДА


Предмет овог рада је проучавање образовања за одрживи развој, као елемента стратегије новог духа образовања примереног потребама друштва у савремености.
Циљ истраживања је да се утврде циљеви, могућности и правци образовања за одрживи развој, раст као и развој повезан са одговорношћу према окружењу и потребама генерација које тек долазе.
Из постављеног циља рада произилазе следећи задаци:

- Дефинисање основних категорија
1. Истакнути утицај еколошке кризе на одрживи развој
2. Истакнути друштвену условљеност образовања
3. Истакнути утицај образовања на научно-технички и економски развој
- Истакнути значај документа Агенде 21 за друштва у XXI веку
4. Истакнути циљеве одрживог развоја
5. Значај одрживог развоја за друштво и образовање

У раду је коришћена метода теоријске анализе садржаја. Метода теоријске анализе садржаја омогућава да се кроз проучавање грађе о датим појавама установе услови њиховог настанка, међусобни утицаји као и основна обележја анализираних појава. Циљ примене ове методе је да се теоријски расветли основни проблем истраживања и тиме омогући ближе одређење предмета истраживања, дефинисање основних појмова чија је крајња сврха установљавање узрочно-последичних веза између посматраних појава.
Основна техника за прикупљање чињеница на којима почивају педагошка проучавања и истраживања јесте анализа садржаја. Анализа садржаја је саставни део човековог живота. Људи, појединачно и у групама анализирају садржаје штампе, разноврсне огласе, писма, филмове, ситуације на радном месту, прочитану литературу, итд. Наставници анализирају и оцењују наставне програме и планове, уџбенике, наставну технологију, своје ученике, стање и односе у школи у којој раде...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:28 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Primjena web servisa u integraciji poslovnog sistema - diplomski rad derrick 0 1,311 24-07-2013 12:45 AM
zadnja poruka: derrick
  Zelene partije-diplomski rad derrick 0 1,416 23-07-2013 01:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Integralni transportni sistem - diplomski rad derrick 0 2,021 03-03-2013 12:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Tim i timski rad kao faktori uspešnosti poslovanja organizacije - diplomski Maja 0 2,142 19-01-2012 08:11 PM
zadnja poruka: Maja
  Prirodni resursi u turizmu opštine Vrbas - diplomski rad Maja 0 1,773 18-01-2012 04:57 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: