Digitalna forenzička istraga u korporacijskoj Zaštiti informacija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Digitalna forenzička istraga u korporacijskoj Zaštiti informacija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


DIGITALNA FORENZIČKA ISTRAGA U KORPORACIJSKOJ
ZAŠTITI INFORMACIJA

DIGITAL FORENSIC INVESTIGATION IN COORPORATION INFORMATION SECURITY


Na tržištu postoji veliki broj forenzičkih alata koji lako mogu zbuniti forenzičara pri odabiru odgovarajućeg za konkretan zadatak. U ovom istraživačkom projektu izvršena je kratka revizija procesa digitalne forenzičke analize i osnovnih karakteristika i tipično zahtevanih funkcionalnosti softverskih forenzičkih alata. Zatim su analizirane osnovne funkcionalnosti FTK softverskog forenzičkog alata. FTK predstavlja skup forenzičkih alata koji može da izvrši više koraka digitalne forenzičke istrage. Koristeći FTK forenzički alat prikazan je tok forenzičke istrage od akvizicije do izveštavanja pri čemu su analizirane karakteristike svakog koraka istrage i beležene prednosti, ali i nedostaci FTK forenzičkog alata. Za potrebe verifikacije značaja forenzičke istrage u korporacijskoj zaštiti informacija korišćena su dva USB uređaja, od kojih je jedan zaražen malicioznim programom, a drugi nije. Verifikacija je izvršena na tri različita slučaja akvizicije i analize dva USB uređaja. Prikazani su rezultati verifikacije i jasno istaknute prednosti i nedostaci FTK forenzičkog alata, prihvaćenog od strane pravosudnih organa većine država.

Ključne reči: digitalna forenzika, forenzički alat, akvizicija, analiza, fizička kopija.

Razvojem internet tehnologija i povećanim umrežavnjem lokalnih i korporacijskih računarskih mreža, rastu i brojni napadi i zloupotrebe od narušavanja regularnih servisa do svih oblika kompjuterskog kriminala. Napade mogu izazvati maliciozni programi koji kruže Internetom ili neposredno hakeri, krakeri, vandali ili kompjuterski teroristi. Razlozi za pojavu napada iz samih mreža organizacija i sa Interneta su različiti - od sticanja finansijske i druge dobiti do izazova, znatiželje, samopotrvđivanja, krađe informacija, špijunaže pa i klasičnih neprijateljskih opreracija sa ciljem uništavanja informacione infrastrukture i druge informacione imovine.
Pod kompjuterskim kriminalom u najširem smislu podrazumevaju se krivična dela prema krivičnom zakonu nacionalne države, u kojoj su na bilo koji način uključeni računarski sistemi i mreže. Glavni cilj istrage kompjuterskog kriminala je, kao i u slučaju klasičnog kriminala, izgraditi za pravosudne organe neoboriv, čvrst dokaz, i/ili dokaz za oslobađanje osumnjičenog, i/ili pravedno sankcionisanje počinioca krivičnog dela, [8]. Da bi se obezbedio digitalni dokaz potrebno je iz niza posrednih dokaza doći do informacija u digitalnom obliku koje imaju dokazujuću vrednost, a koja je uskladištena ili prenesena u takvom obliku. Istragu digitalnih dokaza i kompjuterskog kriminala, bez alternative u doglednom vremenu, obezbeđuju tehnike i alati digitalne forenzičke nauke (uspostavljene 1999)....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:38 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zakon o zaštiti zdravlja derrick 0 688 21-09-2013 12:23 AM
zadnja poruka: derrick
  Zakon o zdravstvenoj zaštiti derrick 0 776 21-09-2013 12:22 AM
zadnja poruka: derrick
  Primjena evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda u BIH Dzemala 0 1,894 20-10-2010 01:27 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Pronalazenje digitalizovanih pravnih informacija Dzemala 0 1,518 01-09-2010 05:14 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Zadaci pravnih subjekata u civilnoj zastiti - civilna zaštita i Dzemala 0 2,669 12-06-2010 02:54 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: