Devizno trziste-5

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
mat.dipl5 Nije na vezi
Member
***

Poruka: 245
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Devizno trziste-5
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.DEVIZNO TRŽIŠTE

Devizno tržište je tržište koje se sastoji od velikih međunarodnih banaka koje kupuju i prodaju HOV u vidu međunarodnih kupovina proizvoda, usluga i HOV.

Instrumenti koji se koriste na tržištu su:
• Forvard (terminske)transakcije
• Futures devizni ugovori
• Swap
• Spot (promptno)tržište


TERMINSKI KURS (FORWARD EXCHANGE RATE)

Terminsko tržište uključuje zaključivanje danas za kupovinu ili prodaju u budućnosti na deviznom tržištu. Terminski kurs ne mora da bude isti kao spot kurs.Rokovi dospelosti su 1,3,6,9 i 12 meseci. Sve češće se zaključuju ugovori sa rokom dospleosti do 5 god. pa i sa rokom dospelosti do 10 godina.

VALUTNI SWAPOVI

U valutnom swapu dve strane zamenjuju obaveze (dugovanja)koje su denominovane u različitim valutama, pri čemu se svaka strana obavezuje da plati kamatu druge strane.
Na primer matično preduzeće iz Francuske želi da pozajmi jedan milion evra svom isturenom preduzeću u Engleskoj na dve godine. Istovremeno, preduzeće iz Engleske želi da pozajmi novac svom predstavništvu u Francuskoj. Ako su rokovi isti preduzeća se udružuju u paralelnom kreditu. Preduzeće iz Francuske, umesto da pozajmi novac svom preduzeću u Engleskoj, može da pozajmi istu sumu na isti rok engleskom preduzeću u Francuskoj. Takođe, englesko preduzeće daje kredit u funtama francuskom preduzeću u Engleskoj.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:52 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Devizno trzište 3 Maja 0 2,089 19-07-2012 03:44 PM
zadnja poruka: Maja
  Devizno tržište 2 Maja 0 1,852 19-07-2012 03:41 PM
zadnja poruka: Maja
  Pojam, funkcije i tržište novca Dzemala 0 2,923 11-07-2011 09:15 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Diplomski rad - Devizno tržiste erik_bananamen 0 1,468 28-04-2011 01:29 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Tržište kapitala Dzemala 0 2,068 29-03-2011 02:58 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: