Devizni racun

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
mat.dipl5 Nije na vezi
Member
***

Poruka: 245
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Devizni racun
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


УводДевизни рачун је рачун за обављање послова полагања и подизања, плаћања и пријеноса новчаних средстава у складу са девизним прописима.

ПОЈАМ ДЕВИЗНОГ КУРСА ( ТЕЧАЈА )

Интервалутни курс (те ај) или шире, девизни курс (те ај) је цијена неке стране валуте изражена у домаћој валути ( у домаћем новцу ). Термин или појам „валута“ односи се на ефективни новац, док се под појмом „девизе“ озна ава краткоро на потраживања домаћих лица у страној валути према иностраним лицима.


ДЕВИЗНА ТРЖИШТА

Девизно тржиште (фореx или ФX) је један од најузбудљивијих и брзо напредујућих тржишта. До скора трговање на девисном тржишту је било власништво великих финансијских институција, корпорација, централних банака, осигуравајућих фондова и изузетно богатих појединаца. Појавом интернета све се променило и сада је могуће да и просечни инвеститори купују и продају девизе једним кликом миша.

Дневно варирање валута је обично веома мало. Већина валутних парова се креће мање од 1 % на дан представљајући мање од 1 % промене вредности валуте. Ово чини девизно тржиште једним од најмање променљивих финансијских тржишта. Због тога многи шпекуланти се ослањају на доступност огромне моћи за повећавање вредности потенцијалних померања. На девизном тржишту та моћ (левераге) може достићи до 250:1. Већа моћ (левераге) може бити изузетно ризична, али због 24 – часовне трговине и дубоке ликвидности брокери девизног тржишта могу да направе високу моћ (левераге) индустријског стандарда како би преузели кретање значајно за фx трговце.

Изузетна ликвидност и доступност моћи су помогли подстицају брзог раста тржишта и учинили га идеалним местом за многе трговце. Места могу бити отворена и затворена минутима или се могу задржавати месецима. Девизне цене су засноване на објективним разматрањима снабдевености понуде и тражње и може се са њима лако манипулисати јер величина тржишта не допушта чак ни највећим играчима као што су централне банке да мењају цену по својој вољи и жељи.

Девизно тржиште омогућује много могућности за инвеститора. Ипак како би био успешан, трговац девизама мора да разуме основе иза којих се крију девизна померања (кретања).

Циљ овог учења је да обезбеди основу инвеститорима и трговцима који су нови на девизном тржишту. Ми ћемо покрити основе девизног тржишта, његову историју и кључне концепте који треба да се разумеју у циљу учења на овом тржишту. Такодје, ћемо се упустити у ризик када тргујемо валутама и разматраћемо различите врсте стратегија које се могу применити.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:50 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Devizni i platni bilans Dzemala 0 2,671 11-07-2011 08:58 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: