Demokratska partija SAD-a - ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Demokratska partija SAD-a - ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Politčke stranke SAD-A imaju dvopartijski politički sistem.U SAD-u dominantne su dvije velike partije a to su Demokratska i Republikanska i te dvije stranke stalno se bore za vlast.Postoje i druge političke stranke ali je njihova uloga zanemariva.One nikad nisu bile zastupljene ni u jednom domu Kongresa.Od nastanka SAD-a u političkom i javnom zivotu dominirale su dvije struje:
-federalisti-oni su se zalagale za jaču centralnu vlast i izrazavali su interes bogatijeg Sjevera
-konfederalisti-oni su se borili za prava drzava i pretezno poljoprivrednog siromašnijeg Juga.Tako da će se polovinom 19.vijeka ove dvije struje formalno oblikovati:
-federalisti u Rebublikansku i
-konfederalisti u Demokratsku stranku.
Moja tema za seminarski rad je Demokratska partija SAD-a.

Demokratska stranka (SAD)


Demokratska stranka SAD je jedna od dvije najveće politicke partije u SAD, zajedno s Republikanskom strankom. U poređenju s republikancima, Demokratska stranka važi za manje konzervativnu stranku, više orijentiranu na socijalni liberalizam. Neoficijalna maskota stranke je magarac, iako stranka, za razliku od slona kod Republikanske stranke, nikad nije zvanično usvojila ovaj simbol. Stranačka boja je plava. U 2004. godini, bila je najveća američka stranka sa 42,6% od ukupno 169 miliona registriranih birača koji su se izjašnjavali kao simpatizer ili članovi stranke. Danas, stranka ima veliku podršku od strane etničkih manjina u SAD, naročito latinoameričkog, afromeričkog, kineskog i indijanskog porijekla, a nakon početka rata u Iraku i podršku američkih muslimana i amerikanaca arapskog porijekla.Najvažniji organ stranke je Nacionalni demokratski komitet koji ujedno i organizira demokratske nacionalne konvencije. Trenutni predsjedavajući komiteta je Howard Dean. Na izborima za Kongres u novembru 2006. demokrate su osvojile većinu u oba doma Američkog Parlamenta te je tako 4. januara 2007. predsjedavajući Predstavničkog Doma, članica Demokratske stranke Nancy Pelosi...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:12 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uloga Američkog predsednika, vrhovnog komandanta SAD-a derrick 0 707 06-03-2014 01:10 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga Vrhovnog suda SAD u razvoju američkog federalizma derrick 0 725 06-03-2014 01:07 AM
zadnja poruka: derrick
  Odnosi rusije i sad nakon hladnog rata - seminarski Maja 0 1,050 24-02-2012 07:34 PM
zadnja poruka: Maja
  Izvori moci i uticaji predsednika SAD-a - esej Dzemala 0 1,788 28-02-2011 09:45 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ustav SAD-a -ij Dzemala 0 1,912 13-08-2010 01:08 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: