Da li voda stvarno uklanja bore?

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Autor Poruka
Anchy-XD Nije na vezi
Member

Poruka: 103
Poruka: #1
Da li voda stvarno uklanja bore?
Izvor: B92.net
Četiri godine je to bilo jedno od osnovnih pravila lepote: ako želite čist, mladalački ten, morate piti bar osam čaša vode svakoga dana, međutim, brojni dermatolozi poslednjih godina govore da ova teorija jednostavno ne pije vodu.
[Slika: 7301974064ca9eecda2c22650710271_orig.jpg]
Stručnjaci za negu lica, šminkeri, alternativni zdravstveni radnici, nutricionisti, i novinari koji se bave pitanjima lepote, svi se slažu da će dovoljna doza vode ‘obnoviti’ naš organizam, izbledeti fleke, ispuniti naše bore dati vlažnost našoj koži. To je stvarno eliksir za sjajnu kožu.
Brojni dermatolozi poslednjih godina govore da ova teorija jednostavno ne pije vodu, insistirajući na tome da jedina stvar koja održava nivo vlažnosti u našoj koži jeste spoljašnji sloj.
Ali najviše poklonika lepote ostaju ubeđeni u važnost vode; samo pogledajte sve te slavne žene koje se stalno hvataju za flašicu vode među svojim stvarima.
Najnovija istraživanja izgleda pokazuju da su ljubitelji vode u pravu, a postoje određene vrste vode koje su za vas posebno pogodne.
U placebo eksperimentu, učesnicama je rečeno da piju dnevno litar i po vode osam nedelja bez ikakve druge promene u načinu života.
Neke su pile običnu česmovaču, a druge „Vrbinu vodu”, prirodnu mineralnu vodu. Ona sadrži salicin, kojeg ima u vrbi, a koji se, kada dospe u organizam, pretvara u salicilnu kiselinu, sastojak koji se nalazi u velikom broju proizvoda za negu kože i poznat je po svom delovanju protiv upala i i svojstvima poput aspirina.
Svaka žena se fotografisala pre i posle korišćenja najnovijeg remek dela Visia analitičkog sistema tena, koji ispituje širinu i dubinu bora, teksturu kože i stepen oštećenja od izloženosti suncu, a potom se radi detaljno poređenje.
Na kraju ispitivanja, rezultati su bili zapanjujući. Žene koje su pile običnu česmovaču primetile su smanjenje bora od 19 %.
One koje su pile Vrbinu vodu su primetile poboljšanje od čak 24 %!
Ovo zvuči veoma ubedljivo, ali da li je zaista istina? Novinarka časopisa "Daily Mail", Elis Hart, kao novinar koji se bavi lepotom, probala je sve, od lasera do neverovatno skupih krema za lice i botoksa kako bi uklonila svoje bore. Ali da li bi joj jednostavno povećano konzumiranje vode uštedelo čitavo bogatstvo? Postoji samo jedan način da se sazna: isprobati.
Elis je analizirala svoje lice u Visia sistemu, baš kao drugi „zamorčići” i prepustila se upotrebi „Vrbine Vode” – 126 flaša vode, po tri dnevno tokom šest nedelja i pitala se da li će delovati čudesno na njenu kožu.
Jedna od glavnih briga zbog tolikog ispijanja vode bila je što jednostavno nemamo dovoljno vremena tokom dana i što će dobar deo slobodnog vremen provesti u toaletu.
Ali začuđujuće je da Elis nije bilo tako teško izbaciti litru i po vode dnevno.
Uspela je da se u program uklopi sa tri zelene flašice između obroka i čak ih je nosila na odmor; 48 flašica nagurano je u kola, na putu od preko 3.000 kilometara oko Francuske.
Kako je vreme prolazilo shvatila je da do toaleta ide ređe, ali i da se oseća prijatnije, da je mirnija i da ima čvršći san.
Tokom trajanja eksperimenta Elis nije promenila svoju uobičajenu negu kože: snažni serum vitamina C i zaštitna krema za sunčanje sa faktorom 50.
Ishrana je takođe ostala nepromenjena, osim što je za vreme odmora, naravno, jela mnogo više hleba, testenina i sladoleda i pila mnogo više vina nego obično.
S druge strane, oborci su uključivali mnogo više salata i voća nego inače, a njihov glavni sastojak je voda. Sudeći po dr Hauardu Muradu, američkom dermatologu i stručnjaku za „sveobuhvatno zdravlje” ovo je posebno dobar način da se poveća unos vode i od ključnog je značaja za kontrolu procesa starenja. Dr Murad već dugo smatra da bi umesto da pijemo vodu iz čaše, trebalo da povećamo unos tečnosti kroz hranu koliko god možemo, jer je telo tada mnogo bolje iskoristi.
„Voda koju mi unosimo kada jedemo sveže voće i povrće nije bilo kakva voda. To je voda zarobljena među slojeve hrane koja nam omogućava nam spor i ujednačen unos dok varimo,” kaže on.
„To je voda koja se nalazi u hrani bogatoj antioksidantima i drugim važnim hranljivim sastojcima, koji štite i omogućuju očuvanje ćelija. Upravo je to ona vrste vode koju bi trebalo da unosimo u organizam”.
U novoj knjizi dr Murada „Tajne vode: otkriće u ćelijama koje omogućava da izgledate i osećate se 10 godina mlađe” objavljena je nova teorija koja utvrđuje „gubitak vode u ćelijama” kao uobičajenu pojavu koja prati sve teorije o starenju.
„Oštećene, stare ćelije mogu da sabotiraju celo telo,” tvrdi on. Ako možete da kontrolišete gubitak vode u ćelijama, između ostalog uzimanjem dovoljne količine vode, onda ćete moći da kontrolišete i proces starenja”.
Pored svog voća i salata koje je Elis jela u Francuskoj, ove novosti su je oraspoložile kada sam se vratila na kliniku „Visia”.
"Kada sam se pogledala u ogledalu tog jutra, iskreno, nisam zapazila nikakvu promenu. Zaista, kada sam pažljivije pogledala slike sa ispitivanja shvatila sam, na moj užas, da su moje bore čak neznatno veće nego pre", izjavila je Elis.
Ovo nije iznenadilo dermatologa dr Nika Loua, sa klinike Kranli u Zapadnom Londonu. „Ispijanje vode ima malo veze sa nivoom vlažnosti kože, “ tvrdi on.
„Ono što održava novo vlažnosti u koži je gornji sloj zaštite. Ako je neoštećen, on će sprečiti gubitak vlažnosti kože. Treba vlažiti kožu spolja, a ne iznutra”.
„Morali biste da dehidrirate do krajnje granice da bi se ovaj sloj video na koži. Ako vam ovaj zaštitini sloj u dobrom stanju, nastaviće da održava vlažnost u najvećoj meri, bez obzira na ono što vam se dešava u telu”.
“Teorija koja kaže da konzumiranje velike količine vode pomaže pri problemima sa aknama nikad nije dokazana”.
Kada je fotografiju Elisinog lica pažljivo ispitala vodeća estetska kozmetičarka dr Rita Rakus (koja je radila ispitivanje Vrbine Vodice), primetila je neznatno smanjenje mnogih bora oko očiju, ali nisu svi bili ubeđeni u to.
"Kada sam pažljivo proučila maksimalno uvećane slike, videla sam na šta misli, ali je razlika bila tako mala da može imati veze i sa kvalitetnim snom. Popila sam 126 flaša vode da bih obnovila svoju kožu i to nije imalo ni kap efekta", zaključila je Elis.

http://www.maturskiradovi.net/eshop
03:56 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  I na visokim štiklama može da vam bude udobno Maja 0 3,411 22-12-2012 06:33 PM
zadnja poruka: Maja
  Da li znate pravu istinu o kalorijama? Anchy-XD 0 2,655 03-09-2011 01:01 PM
zadnja poruka: Anchy-XD
  Kako da oblikujete tropsku frizuru za 30 sekundi Dzemala 0 1,974 17-07-2011 08:15 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kako da postanete prirodna plavuša Dzemala 0 2,067 17-07-2011 08:12 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: