CorelDraw X3 - o programu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
CorelDraw X3 - o programu
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U ovom radu ću pokušati da objasnim osnovne funkcije najpopularnijeg programa za rad sa vektorskom grafikom.Moj rad će biti baziran više na osnovnom opisu mogućnost i funkcija programa te ću posebnu pažnju posvetiti paleti sa alatima i primjeni pojedinih alata iz navedene palate..Za potrebe seminarskog rada koistit ću CorelDraw X3 te ću uz pomoć navedenog programa objašnjavati sve vezano za program CorelDraw. 2.

Osnovno o programu


CorelDraw je program za kreiranje vektorskih grafičkih crteža.Vektorska grafika je grafika zasnovana na objektima: linijama,mnogouglovima, krivama za razliku od bitmapirane grafike.Bitmapirana grafika sastavljena je od tačaka i informacije koja tačka je koje boje, tako da se prilikom iscrtavanja takve slike ekran popunjava tačkama i svaka tačka boji odgovarajućom bojom.Za ekran rezolucije 800x600 potrebno je iscrtati 480 000 tačaka.Velika prednost vektorske grafike je mala količina memorije koju zauzima kao i to da koliko god da uvećavamo sliku slika ne gubi na kvalitetu.


Istorija razvoja


CorelDraw je program za uređivanje vektorske grafike kog je razvila i marketinški predstavila korporacija Korel iz Otave, Kanada. U 1985. godini Dr Majkl Kauplend (eng. Michael Cowpland) osnovao je korporaciju Korel da bi proizvodio programe za stono izdavaštvo, bazirane na Intelovim procesorima. Godine 1987, Korel je angažovao programere Majkla Builona (eng. Michael Bouillon) i Pet Beim (eng. Pat Beime) da bi razvio vektorski program za crtanje koji bi se nosio sa ovim izdavačkim programima. Taj program, CorelDraw, je prvi put objavljen 1989. godine. Program je bio dobro prihvaćen i Korel se uskoro usredsredio samo na izradu ovog softvera.

CorelDraw se osamostalio sa Majkrosoftovim izdanjem Windows 3.1. Windows 3.1 je sadržao „True Type“ fontove, što je CorelDraw transformisalo u ozbiljan program za crtanje koji je sposoban i za kvalitetnu tipografiju...


SADRŽAJ

KRATKI SADRŽAJ 2
1. UVOD 3
2. OSNOVNO O PROGRAMU 4
3. ISTORIJA RAZVOJA 4
4. KARAKTERISTIKE PROGRAMA 4
5. SADRŽAJ PROGRAMA 5
5.1 Pokretanje programa 5
5.2 Posebni dodaci 7
6. TOOL BOX 7
6.1.Pick tool 7
6.2.Shape tool 7
6.3.Crop tool 8
6.4.Zoom tool 8
6.5.Curve tool 8
6.5.1.Freehand tool 8
6.6 Smart fill tool 8
6.8 Ellipse tool 9
6.9 Object tool 9
6.10.Perfect Shape Tool 9
6.11.Text tool 9
6.12.Interactive Tool 9
6.13.Eyedropper tool 9
6.14 Outline tool 10
6.15 Fill tool 10
7. ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 12PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
17-02-2011 03:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: