Ce znak

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Ce znak
UVOD

CE znak, obavezna evropska oznaka za pojedine grupe proizvoda, demonstrira usaglašenost sa esencijalnim bezbednosnim i zdravstvenim zahtevima evropskih standarda. Na putu do CE znaka postoje različiti pristupi i potrebne aktivnosti .

Stvaranjem jedinstvenog tržišta EU uklonjene su barijere u slobodnom kretanju roba i usluga među državama članicama. Prepreke su otklonjene donošenjem jedinstvenih zakona i pravila, odnosno direktiva EU, koje sistematizuju set propisa koji moraju biti ispoštovani da bi se poslovalo na evropskom tržištu. Ove direktive važe u svim zemljama članicama EU i obavezuju izvoznike-proizvođače iz zemalja-kandidata za pridruživanje i trećih zemalja da ih ispoštuju. Najkarakterističniji set propisa koji je donet jesu Direktive Novog pristupa za tehničke industrijske proizvode. Novi pristup uređuje mere usklađenosti tehničkih industrijskih proizvoda sa specifičnim zahtevima evropskog tržišta. Kao rezultat Novog pristupa, javljaju se znaci usklađenosti - CE i Keymark, bez kojih proizvod ne može biti stavljen u promet na tržištu EU. U tom smislu, u cilju jačanja konkurentnosti proizvoda i preduzeća, odnosno izvoza, na međunarodnom tržištu, glavnu ulogu treba da odigra država i uredi tržište po evropskim standardima. Pošto se nalazimo (Srbija) na listi kandidata za ulazak u EU, državni interes je uskladiti i prihvatiti pravila evropske standardizacije .

Sadržaj

UVOD 1
1.1 CE znak 2
1.2 CE znak u svetu i kod nas 4
1.3 Uvođenje CE znaka 5
1.3.1 Srbija i CE znak 6
ZAKLJUČAK 8
LITERATURA 9


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:39 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: