Carinski postupak u drumskom saobraćaju

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Carinski postupak u drumskom saobraćaju
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Приликом преласка границе наше земље путник је дужан да царинском службенику пријави, а на његов захтев и покаже све предмете које носи. Лични пртљаг и предмети за личну употребу као и употребу чланова породице пријављују се усмено (осим када царински службеник изричито тражи да се пријављивање обави писмено). Изузетак су предмети који се приврмено уносе, односно износе и који се, по правилу, пријављују писмено. Поред предмета личног пртљага путници могу да унесу, односно изнесу робу која је намењена потребама домаћинства, потребама чланова њихове породице, а која није комерцијалног карактера. Лични пртљаг путника чине сви предмети које путник носи са собом, а служе му док је на путовању, нпр. одећа, обућа, предмети за одржавање личне хигијене, намирнице и други предмети за личну употребу. Количина ових предмета зависи од сврхе путовања, пола, занимања путника, годишњег доба и других околности у вези с путовањем и задржавањем путника у нашој земљи или иностранству. Као предмети личног пртљага сматрају се и литар жестоког алкохолног пића, 1 парфем, 1 тоалетна вода, 200 комада цигарета или одговарајућа количина дуванских прерађевина, као и лекови за личну употребу у уобичајеној количини. Путници који улазе у Србију или из ње излазе могу носити оне количине лекова које су им потребне за личну употребу или за животиње које путују с' њима, највише до 6 месеци, зависно од природе болести. Путници који прелазе границу Србије могу поседовати лекове који садрже опојне дроге који су им неопходни за личну употребу, с' тим да количину и назив тих лекова пријаве органу царинске службе. Лекови који садрже опојне дроге, а намењени су указивању прве помоћи у превозним средствима намењеним медјународном саобраћају, не сматрају се увозом или транзитом, ако у исправи о регистрацији превозног средства постоји одобрење за поседовање одређене врсте и количине тих лекова, које је издао надлежни орган земље припадности. Робу коју путник уноси из иностранства, царини гранична царинарница у скраћеном или редовном царинском поступку. Специфичност царињења у скраћеном поступку је поједностављена форма и релативно кратко задржавање на граничном прелазу до окончања поступка.Овај начин царињења могућ је када укупна вредност робе намењене за личне потребе и потребе домаћинства не прелази 3.000 евра. Уколико је вредност те робе већа, путник се упућује на редован поступак царињења. Укупне дажбине које се плаћају у скраћеном поступку износе око 33% од вредности робе. О извршеном царињењу робе путнику се издаје Обрачун увозних дажбина за робу коју путници са собом носе (Образац бр. 6). Ствари које путник није пријавио до тренутка када га је царински службеник позвао да их покаже, сматрају се непријављеним. Напријављене ствари привремено се одузимају до завршетка одговарајућег поступка. . .

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
1 Послови и задаци царинске службе 4
1.1 Смештај царинске робе 4
1.2 Појам царинског поступка 8
2 Царинске исправе у друмском саобрацају 18
2.1 Складишница 18
2.2 Товарни лист 19
ЗАКЉУЧАК 25
ЛИТЕРАТУРА 26PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
30-07-2011 11:51 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Postupak carinjenja uvozne robe Maja 0 1,089 20-07-2012 04:57 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: