BURZE I UTJECAJ FINANCIJSKE KRIZE NA BURZE

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Autor1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,299
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
BURZE I UTJECAJ FINANCIJSKE KRIZE NA BURZE
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Tržište novca i kratkoročnih vrijednosnica, tržište kapitala i devizno tržište mehanizmi su transfera novčanih viškova i njihova racionalnog usmjeravanja na ona mjesta i projekte koji će ostvariti optimalne rezultate za investitora i za ostale sudionike na financijskom tržištu i društvenu zajednicu u cjelini. Stoga je izgradnja modernog i cjelokupnog financijskog tržišta jedan od temeljnih uvjeta transformacije gospodarstva u moderno tržišno gospodarstvo.

Kod nas do sada u razdoblju državnog etatizma i radničkog samoupravljanja problemima vrijednosnica s uključenim raznovrsnim potraživanjima i financijskom tržištu kao sustavu nije pridavano veće značenje. Osnovni mehanizmi funkcioniranja proste i proširene društvene reprodukcije učinili su zanimanje za vrijednosnice ili pokušaj primjene za vrijednosnice i njihovo tržište potpuno suvišnim.

Promjene u političko-ekonomskom okruženju donose i nužne promjene u gospodarskom i financijskom sustavu. Te promjene ne bi smjele biti djelomične kao što su česte bile dosadašnje reorganizacije. Prisiljeni smo primjenjivati u nas novi, gotovo nepoznati i u praksi potpuno zanemarivani sustav financiranja i poslovanja.
Financijsko tržište jedno je od osnovnih preduvjeta za uspješno funkcioniranje svake tržišne privrede. Razmjene novčanih viškova i manjkova, tj. novca, deviza i kapitala obavlja se na financijskom tržištu koje se dijeli na:
a) tržište novca
b) tržište deviza
c) tržiste kapitala

ad. a) Tržište novca je tržište bankovnih likvidnih rezervi i kratkoročnih vrijednosnih papira s rokom dospijeća, u načelu do godinu dana, a cilj mu je osiguranje trajne dnevne likvidnosti banaka i osiguranje tekućeg plaćanja njihovih komitenata. Na ovome se tržištu, koje nema formalne organizacije posluje „na riječ“, putem telekomunikacijskih veza.

ad. b) Na deviznom tržištu ostvaruju se promet i transfer nacionalnim valutama odnosno devizama i to po cijeni odnosno po deviznom tečaju koji se formira na osnovi


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Fluktuacija zaposlenih na tržištu rada u periodu krize - magistarski derrick 0 2,105 04-08-2013 12:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Utjecaj treninga dizanja utega klasičnim načinom na razvoj aerobne izdržljivosti - VS1 0 886 19-06-2013 09:46 PM
zadnja poruka: VS1
  Međunarodne financijske prijevare - hr derrick 0 1,073 21-02-2013 12:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Utjecaj okruženja na poslovno odlučivanje poduzeća - diplomski - hr derrick 0 1,596 18-02-2013 04:02 PM
zadnja poruka: derrick
  Udar novih tehnologija na moderno društvo sa posebnim osvrtom na mobilnu telefoniju Maja 0 1,631 19-01-2012 08:21 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: