Brend u modnoj industriji

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Brend u modnoj industriji
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U svetu živi više od šest milijardi ljudi, u Srbiji više od šest miliona, a svako od nas ima svoj sopstveni identitet, nešto - ili mnogo toga - što nas razlikuje od ostalih. Suština brendinga je zauzeti mesto u svesnosti ljudi tako da oni Vaš brend mogu razlikovati od ostalih.
Jedna od mnogih definicija brenda jeste da je to voljena robna marka. Kada ćete zavoleti neku osobu, ili nešto, bilo šta? Pa samo onda kada njene (njegove) karakterne osobine vama u potpunosti odgovaraju.
Krajnji ishod uspešno razvijanog procesa brendiranja jeste kreiranje ukupnog sistema vrednosti oko brenda koji se deli među akterima brend mreže odnosno donosi korist i prinos. Kompleksnost procesa i strategije izgradnje Brenda se svodi na definisanje konkretnog imidža marke, pa samim tim i reputacije na ciljnom tržištu, što je značajno ostvariti sa najmanje tri aspekta:
- postići usmerenost pažnje potrošača na dodatnu vrednost koju nudi taj proizvod,
- privući pažnju na konkretnu marku, a ne na tu vrstu ili tip proizvoda nizom promocionih aktivnosti vlasnika marke, ali i uključivanjem i ostalih aktera brend mreže,
- postići i omogućiti kroz intezivan marketing napor spremnost kanala distribucije da preuzmu proizvode sa unapred definisanom tražnjom što je karakteristika brenda u globalu...

ISTORIJA BRENDA

Među autorima koji se bave ovom temom, postoje razne pretpostavke o tome kada je brending počeo. Analizirajući glavne atribute brenda, moći ćemo da zaključimo kada počinje era brendinga.
Uvidevši metode brendinga, neki autori su smestili početak brendinga još pre nove ere. Ako uzmemo u obzir da je svaki proizvod sa imenom brend (kineski čaj, indijski kašmir, indijski začin kari, grčko maslinovo ulje) možemo reći da su proizvodi rane istorije bili brendovi. Bez obzira na naturalnu ili novčanu razmenu, svaki od ovih proizvoda je imao vrednost. Načini njihove promocije svedeni su na takođe legitimnu živu reč, i time naglašavaju da stereotip o nužnoj vezi brendinga i mas-medija može biti pogrešan. Ovde ne izostaju asocijacije vezane za produkt, konotacije koje su nužne u brendingu (mekoća kašmira koja pruža izvrstan taktilni osećaj i time izuzetno zadovoljstvo).

Ono što je ovde previđeno jeste da je brending isključivo trgovina informacijama/ idejama, a ne materijalnom robom, što ukazuje na to da se brending mogao razviti tek sa post - industrijskom revolucijom, i kroz teorijski pristup razvijen u semiologiji i šire, u postmodernoj teoriji neposredno posle Drugog svetskog rata. Rasprostranjeno je verovanje da je brending počeo “…doslovno, kao metoda kojom su rančeri obeležavali svoju stoku. Utiskujući vrelim gvožđem simbol na kožu mladog teleta, vlasnik je osigurao prepoznatljivost njegove imovine. Po ovom znaku, grlo je uvek bilo prepoznatljivo u slučaju da se izgubi ili bude ukradeno”...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01-09-2010 11:36 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: