Biznis plan bambi -40

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
mat.dipl5 Nije na vezi
Member
***

Poruka: 245
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Biznis plan bambi -40
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Анализа могућности увођења новог производа

Бројни су разлози који изискују доношења одлука о увођењу новог производа. У неким случајевима увођење новог производа условљавају унутрашњи чиниоци пословања: првенствено боље коришћење производних капацитета, замена недовољно рентабилних производа, изум новог производа у предузећу и слично. У другим случајевима увођење новог производа мотивисано је екстерним чиниоцима, као што су захтев тржишта за неким производом , научно откриће и примена нове технологије, прилагођавање производње захтевима тржишта итд.
Увођење новог производа било да је он нов у производном програму предузећа или је нов са становишта тржишта представља процес који обухвата израду:

1) прединвестиционе студије (предстудије изводљивости)
2) инвестиционе студије програма (студије изводљивости)
3) техничке документације

Прединвестиционе анализе се обављају ради претходног сагледавања и разматрања више расположивих алтернатива.

Прединвестициона студија представља елаборат који садржи неколико основних делова:

- анализа тржишта
- техничко технолошка анализа
- организационо –кадровска анализа
- економско - финансијска анализа
- оцена студије

Анализа тржишишта се ради у циљу сагледавања тржишне оправданости инвестиционог пројекта и она треба да пружи информације о могућностима пласмана предвиђеног производа.
Анализа тржишта такође треба да пружи информације о могућностима набавке свих потребних инпута који се користе у експлоатацији инвестиције.Техничко - технолошка анализа се ради у циљу сагледавања технолошких и производних могућности експлоатације инвестиционог пројекта. Техничко –технолошка анализа треба да пружи основне информације о изабраној технолошкој концепцији за реализацију предвиђене производње, затим о техничко – технолошкој поставци производње, и о условима и начину остваривања предвиђене производње.Шире гледано техничко – технолошка анализа омогућава и сагледавање архитектонско – грађевинске концепције инвестиционог објекта и одговарајућих решења свих потребних инсталација и постројења.Организационо – кадровска анализа треба да прижи информације о организационом дефинисању инвестиције у експлоатацији, затим о начину организовању производње и о организовању и раду непроизводних функција. Ова анализа треба такође да пружи податке о структури и броју потребних производних и непроизводних радника који ће да раде у експлоатацији инвестиционог пројекта.Економско - финансијска анализа треба да пружи податке о потребним финансијским средствима за реализацију разматране инвестиције, о изворима прибављања потребних финансијских средстава и обавезама према изворима. Такође треба да пружи податке о резултатима пословања инвестиције у периоду експлоатације.

Детаљнији садржај прединвестиционе студије:

1) Анализа развојних могућности инвеститора
2) Анализа тржишта продаје
3) Технолошко решење
4) Грађевинско решење
5) Анализа тржишта набавке
6) Анализа локације
7) Анализа екологије
8) Анализа организације и кадрова
9) Економско финансијска анализа
10) Оцена студије


У даљем описивању и анализирању могућности увођења новог производа, као пример претсавићу план за призводњу минералне воде “Дубока” као нови производ Концерна БАМБИ, односно изградњу фабрике минералне воде на изворишту у Нересници код Кућева.
На основу плана за производњу минералне воде обављена су истраживања тржишта и сагледаване су техничке могућности чији опис видимо у даљем тексту.

- Истраживање тржишта-


Пројекција макроекономских варијабли и релевантних фактора тражње

Југословенска привреда је у последњих десетак година функционисала са великим проблемима, који су резултирали негативним трендовима развоја основних економских индикатора. Главна обележја привредне активности у посматраном периоду су: висок пад пословне активности и друштвеног производа (ДП у 2001. години кретао се на нивоу 51% ДП оствареног 1990. године), пад запослености, хипер инфлација и хроничан недостатак ликвидности.Испољене тенденције развоја привредне активности детерминисане су бројним факторима, у оквиру којих се, по интензитету утицаја, издвајају следећи: дезинтеграција СФРЈ и прекид робних токова са бившим југословенским републикама, ратно стање, економска блокада земље и губитак извозних тржишта, Нато агресија 1999. године, неадекватна структура привреде.
Почетак 90-тих обележили су високи буџетски дефицити и њихова монетизација, висока инфлација и коначни хиперинфлациони удар 1993. године. До стабилизације цена, повећања привредне активност и успостављања равнотеже јавних прихода и расхода одлази 1994. након реализације Програма монетарне реконструкције. Године 1995 и 1996. су године привредног раста. Томе је допринела и суспензија, а потом и укидање санкција УН. Релативна стабилност цена и курса динара и раст спољнотрговинске размене допринеле су расту друштвеног производа по стопи од


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09-09-2010 05:51 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Diplomski rad - Prednost elektronskog poslovanja u odnosu na klasični biznis erik_bananamen 0 2,508 25-05-2011 11:51 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Strateški biznis plan preduzeća LOCAL - COMP Dzemala 0 3,329 06-05-2011 09:47 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Master rad - Biznis plan erik_bananamen 0 3,004 27-04-2011 11:21 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Iformacioni paket PUMP 2007 - biznis plan Dzemala 0 1,785 15-04-2011 11:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Biznis plan za rent a car agenciju Dzemala 0 4,107 31-03-2011 03:45 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: