Binomna formula

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Binomna formula
Uvod

Isak Njutn je rođen 4. januara 1643. godine u Bulstorpu u Engleskoj. Od dvanaeste do sedamnaeste godine pohađao je Kraljevsku školu u Grantamu. U julu 1661. godine Njutn upisuje Triniti koledž na Kembridž univerzitetu. Za vreme studija detaljno proučava dela Dekarta, Galileja, Kopernika, Keplera, Euklida, Arhimeda i drugih. Njutn je smatrao da je svoj naučni doprinos ostvario zahvaljujući tim proučavanjima, što je istakao rečenicom: Ako sam video dalje od drugih, to je zato što sam stajao na plećima giganata. Diplomirao je 1665. Godine. Bio je najbolji student, a zahvaljujući uspesima iz matematike i fizike, postao je profesor matematike na Univerzitetu u Kembridžu. Nakon studija ozbiljno se posvetio istraživačkom radu u oblastima matematike, fizike, astronomije, ali i teologije, alhemije, hronologije. . . U svim ovim oblastima Njutn ov doprinos je izuzetan.

Njutn je postao član Kraljevskog naučnog društva u Londonu. Bio je poslanik Kembridž univerziteta u engleskom parlamentu. Godine 1696. postaje direktor Kraljevske kovnice novca. Da bi mogao da se posveti tom poslu i aktivno učestvuje u monetarnoj reformi napušta zaposljenje na univerzitetu. Godine 1703. postaje predsednik Kraljevskog naučnog društva i član Francuske akademije nauka. Kao direktor Kraljevske kovnice novca, Njutn je funtu sterlinga prebacio iz srebrno u zlatni standard. To je dovelo do poboljšanja ekonomske stabilnosti Engleske, te je pretežno zbog toga, ali i zbog prađašnjih naučnih doprinosa, dobio titulu Sera u službi kraljice Ane 1705. godine.

Sadržaj

1 Uvod 3
1.1 Matematička otkrića 3
2 Binomnaformula 5
2.1 Kombinatorika 7
3 Zadaci 9
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:40 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: