Biheviorizam u socijalnom radu - hr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Biheviorizam u socijalnom radu - hr
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: [email protected]


UVOD – opći teorijski pristupi socijalnom radu

Uloga socijalnog rada prikazuje se u literaturi vrlo različito. Tako je Kahnova tu ulogu opisala kao takvu podršku čovjekovoj dobrobiti koju ne pružaju drugi socijalni čimbenici. Definicija je u svojoj biti negativna i zbog toga iznimno široka. Omogućuje zapravo da se u sustav socijalnog rada uključi gotovo sve što je u nekom povijesnom i razvojnom trenutku nužno ili potrebno, a nije iz bilo kojih socijalno-političkih razloga pristupačno. Gotovo je identičan pristup Shalkmana i Rosenfelda. Ova negativna definiranja socijalnog rada svoj su odraz dobila u dva pristupa usmjerena prema nekim oblicima "samoorganiziranja" zajednice na temelju nedostatnih ispunjavanja potreba.

Jedna je Buchananova "club teorija", koja ističe mogućnost da se osobe s istim nezadovoljenim potrebama slože kako bi te potrebe na kolektivan način zadovoljile. Neposredan rezultat takvog načina zadovoljavanja potreba različite su neprofitne organizacije koje bi to trebale omogućiti. Druga teorija koja se oslanja na takvo definiranje socijalnog rada jest teorija "diferenciranih zahtjeva" Estelle James, koja ističe kako vlasti ne mogu diferencirati zahtjeve do razine koja zadovoljava sve preferencije i to daje prostora za nevladine strukture. Ta dva pristupa, derivirana iz negativnih definiranja socijalnog rada, uvode zapravo širenje spektra institucionalnih elemenata u područje zadovoljavanja socijalnih potreba. Moynihan je objasnio potrebu novih institucionalnih elemenata za SAD činjenicom da je vjerojatnost proračunske krize realna sve do kraja milenija i zbog toga je jedini izlaz za profesionalce na području socijalnog rada da maksimalno iskoriste postojeće javne izvore, ali i da pronađu nove privatne izvore ako žele ostvariti adekvatne programe.

Sadržaj

UVOD – opći teorijski pristupi socijalnom radu 3
1 Teorijaksa područja socijalnog rada i bihevioralni socijalni radnici 4
2 Bihevioralni socijalni rad u praksi 8
ZAKLJUČAK 10
LITERATURA 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:33 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Principi obrazaca spolnog ponašanja - hr derrick 0 1,835 08-03-2014 01:40 AM
zadnja poruka: derrick
  Strah od ispita - hr derrick 0 2,102 08-03-2014 01:33 AM
zadnja poruka: derrick
  Učestvovanje djece u istraživanju u socijalnom radu derrick 0 1,814 08-03-2014 01:32 AM
zadnja poruka: derrick
  Zaštita na radu u službi psihijatrije derrick 0 2,126 06-06-2013 03:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Asertivnost u procesu komunikacije - hr Maja 0 4,981 23-03-2012 04:31 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: