Bespravna gradnja i klizišta - ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Bespravna gradnja i klizišta - ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pojam gradnje i bespravne gradnje

Na nivou entiteta postoje ministarstva koja uređuju prostorno planiranje i planiranje zamljišta.Takođe postoje zakoni na nivou entiteta kao i kantona kojima se uređuje prostorno planiranje i planiranje zemljišta.Prvi korak za izgradnju nekog objekta je urbanistička saglasnost po osnovu čl.40. Zakona o prostornom planiranju i korištenju zamljišta na nivou FBiH.Urbanistička saglasnost se izdaje na osnov pribavljenog mišljenja kantonalnog ministarstva prostornog uređenja ako se prethodno utvrdi da je idejni projekt građevine u skladu sa planskim uvjetima i drugim dokumentima vezanim za taj prostor.Odobrenje za građenje je drugi korak upravnog postupka ukoliko se želi pristupiti gradnji objekta što takođe izdaje Federalno ministarstvo za prostorno građenje.
Na osnov Zakona o građenju Zeničko –dobojskog kantona bespravna gradnja predstavlja na osnov čl.50 građenje bez pravosnažnog odobrenja za građenje kao i gradnja protivna odobrenju za građenje.A za bespravno izgrađenu građevinu ne smije se dati priključak za vodovod ,kanalizaciju,centralno grijanje i električnu energiju.
Legalizovati se može samo ona gradnja koja:
-ne ugrožava opći javni interes
-ne nalazi na zemljištu na kome je moguće obezbijediti dokaz o vlasništvu
-nije u suprotnosti sa dokumentima prostornog uređenja
-ne utiće na zadovoljavanje uvjeta zaštite okoliša,terena(klizišta),stanovništva i materijalnih dobara
Vlasnici bespravnih građevina ne mogu biti oslobođeni plaćanja zakonom i propisima utvrđenih obaveza ni po kojem osnovu...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:09 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: