Benchmarking, pojam, vrste, tipovi i potreba i proces uvodjenja benchmark - Uslužni m

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Benchmarking, pojam, vrste, tipovi i potreba i proces uvodjenja benchmark - Uslužni m
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
U tržišnoj privredi, porast konkurentnosti predstavlja neminovnost. Za korisnike nisu više presudni samo kvalitet i cena proizvoda već i parametri usluge (pravovremenost, pouzdanost, efikasnost realizacije njihovih zahteva i dr.).Sa druge strane, kompanije sa kvalitetnom uslugom mogu zahtevati veće cene za svoje proizvode, što je na neki način i opravdano, jer usluga je onoliko kvalitetna, koliko je korisnik spreman da plati. Ključna činjenica u zadovoljenju zahteva korisnika leži u shvatanju i razumevanju dve stvari: šta korisnik želi i kada to želi. Iz tih razloga, kompanija mora svoje ciljeve da definiše u skladu sa zahtevima korisnika i zbog toga mora da prati svoje performanse, da ih upoređuje sa drugim kompanijama, kako bi sagledala svoj položaj i prednosti i nedostatke u odnosu na konkurenciju....


POJAM BENCHMARKINGA


U uslovima žestoke konkurencije na tržištu vecina kompanija nailazi na probleme stagnacije I nazadovanja u poslovanju. Ovi problemi se mogu smanjiti i otkloniti primenom bencmarkinga, gde kompanije moraju raskrstiti sa dotadašnjim nacinom poslovanja i okrenuti se novim postupcima I vecim ciljevima. Sprovodenje bencmarkinga se mora realizovati na osnovu jasno utvrdenih ciljeva, putem studioznih istraživanja i odabirom i primenom adekvatnih postupaka, u suprotnom posledice mogu biti pogubne po kompaniju.

Potrebno je naglasiti da je bencmarking kontinualan proces koji se ne završava cim se primate odredena poboljšanja, vec se granice stalno pomeraju i dostižu se novi ciljevi. U literaturi se cesto može sresti konstatacija da je bencmarking nacin života, poslovanja i imidža jedne kompanije.


14 strana


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:47 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Osobine i tipovi lidera derrick 0 3,064 25-02-2014 11:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Vrste i uloga strategijskih i operativnih performansi u savremenom preduzeću derrick 0 2,037 24-02-2014 03:58 PM
zadnja poruka: derrick
  Tipovi menadžmenta preduzeća derrick 0 2,042 14-09-2013 03:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam, definicija i tipovi modela odlučivanja derrick 0 3,526 18-01-2013 05:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Proces zapošljavanja 2 derrick 0 1,670 18-01-2013 05:16 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: