Atila bič božji

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Atila bič božji
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Huni su bili varvarski narod tursko-tatarskog porekla. Živeli su u azijskoj unutrašnjosti životom stepskih konjanika, u čvrstom vojničkom uređenju. Još od prastarih vremena igrali su značajnu ulogu u azijskom svetu. Pokorivši mnoga druga obližnja mongolska plemena, Huni su osnovali u kineskom susedstvu ogromnu i silnu državu. Odatle su vekovima navaljivali na Kineze, koji su protiv njih podigli i čuveni kineski zid (oko 200. p. n. e.), ali je Kina ipak uspela da razori Hunsko carstvo. Od tada su se mase Huna ili pokorile Kini, ili, u velikim masama, odselile iz kineskog dometa.

Uskoro nakon toga se pominju i tursko-tatarski stepski Huni, na srednjoj Volgi, ali se ne zna sigurno, jesu li oni istovetni sa Hunima, odseljenim iz susedstva Kine. Od tih Huna odvojio se jedan veliki deo (zapadni Huni), koji je zašao dublje u evropsku unutrašnjost, u drugoj polovini 4 veka. Spuštajući se najpre na Kaspijsko jezero i prema Kavkazu, zapadni Huni su pregazili kavkaske Alane, pokorili na Crnom moru germanske istočne Gote, najurili, iz Besarabije i Rumunije, preko Dunava na rimski Balkan, zapadne Gote (375), i izazvali time epohalne događaje u evropskoj istoriji. Huni su bili zdepasti, jakih udova i debelih vratova, užasno ružni, da ih je jedan pisac opisao kao dvonožne životinje. Živeli su od korenja divljih biljaka i polusirovog mesa svake vrste, koje malo zagreju držeći ga između svojih nogu i konjskih leđa. Nikad nisu tražili zaklon u kućama, jer su smatrali da nisu bezbedni dok borave pod krovom. . .

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Atila bič božji 4
1.1 Život pre vladavine 4
1.2 Vladavina 7
1.2.1 Atila protiv Rima 9
1.2.2 Pohod na Italiju 12
1.3 Smrt 15
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 17PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:21 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Atila -bič božji 2 Dzemala 0 3,496 12-08-2011 04:20 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: