Aston Martin DBS Volante: britanska laka konjica

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Jovica
Unregistered

 
Poruka: #1
Aston Martin DBS Volante: britanska laka konjica
[Slika: 14-300x218.jpg]

Novi britanski kabriolet odlikuju skoro idealne dimenzije, moćni 6,0-litarski V12 agregat i nesvakidašnji luksuz u unutrašnjosti. Aston Martin DBS Volante je šesnaesti kabriolet u 95 godina dugoj istoriji ove britanske kompanije. Upravo je ugledao svetlost dana i, kao i obično, predstavlja vrhunsku kombinaciju luksuza, sporta i uživanja.

Odlikuju ga gotovo savršeno odmerene dimenzije: dužina od 4.721 mm, širina od 1.905 mm, visina od 1.280 mm, uz međuosovinski razmak od 2.740 mm. Za razliku od pomodnih kupe kabrio rešenja, Aston Martin DBS Volante ostaje veran tradiciji i nudi mekani krov koji se sklapa i rasklapa za samo 14 sekundi.

Ipak, ovaj automobil nije namenjen samo izazivanju divljenja, nego je i sposoban sportista. Britansku toples skulpturu pokreće 6,0-litarski V12 agregat sa 510 konjskih snaga i 570 Nm obrtnog momenta, koji luksuzni kabriolet do 100 km/h “lansira” za samo 4,3 sekunde i dovodi ga do maksimalne brzine od 307 km/h. Pomenuti agregat dolazi u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem, a u ponudi je i šestostepena automatika s klackalicama za promenu stepeni prenosa na upravljaču. Za sigurno zaustavljanje brinu se karbon-keramički kočioni diskovi, koji se naziru kroz 20-inče felne.

Inženjeri kompanije Aston Martin posvetili su posebnu pažnju smanjenju ukupne mase automobila, pa je sa 1.810 kg Aston Martin DBS Volante prava pero-laka kategorija u klasi kojoj pripada. Unutrašnjost očekivano nudi nesvakidašnji luksuz u najboljem britanskom maniru, uključujući i moćni Bang & Olufsen audio sistem sa 13 zvučnika.

[Slika: 33-300x187.jpg]

Izvor: Krstarica
10:10 PM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: