Analiza zakona o izmenama i dopunama zakona o osiguranju

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza zakona o izmenama i dopunama zakona o osiguranju
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike ,Elektronsko poslovanje i Osiguranja.


Analiza zakona o izmenama I dopunama zakona o osiguranju


Par stavki o samom zakonu o osiguranju:

Predmet zakona o osiguranju jeste da se ovim zakonom uređuju uslovi i način obavljanja delatnosti osiguranja i nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja.
Delatnost osiguranja čine poslovi osiguranja, poslovi saosiguranja i poslovi reosiguranja, kao i poslovi neposredno povezani sa poslovima osiguranja.
Delatnost osiguranja mogu obavljati samo drustva za osiguranje koje imaju dozvolu nadleznog organa.
Osiguranje lica I imovine je dobrovoljno, osim u slucajevima kada je propisano zakonom.

IZMENE I DOPUNE

Zakon o izmenama I dopunama zakona o osiguranju odnosi se jednim delom na privatizaciju drustvene svojine, to konkretno znaci prodaju 70% drustvenog kapitala u procesu privatizacije I podela akcija bez naknade zaposlenima.
Takodje se odnosi na razdvajanje zivotnog od imovinskog osiguranja, I na poslovanje filijala stranih osiguravajucih drustava u Srbiji, gde se pojavljuje mogucnost da strano drustvo za osiguranje, uz dozvolu nadleznog organa, obavlja delatnost osiguranja. Primena je vezana za pristupanje Republike Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji uz rok od 5 godina uskladjivanja.
Zakon o izmenama I dopunama zakona o osiguranju se zalaze za uslove za potpuniju kontrolu ispunjenosti uslova za osnivanje drustava za osiguranje, preciziranje odredbi Zakona u pogledu iskljucivanja mogucnosti da se prodaja vrsi tzv. multilevel sistemom, regulisanje stete Narodne Banke Srbije I tamo zaposlenih, isto tako I da se sprovodjenje procesa privatizacije, koje je bilo u nadleznosti Narodne Banke Srbije, stavi u nadzor Ministarstva finansija I Agencije za osiguranje depozita.


EFEKTI ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OSIGURANJU:


Svrha donosenja ovih izmena I dopuna je da se izbegnu problemi koje bi vazece odredbe mogle da proizvedu. Ovim izmenama stvaraju se neosporivi uslovi za zavrsetak postupaka privatizacije drustava za osiguranje koje su u toku. Isto tako se vrsi I usaglasavanje sa opstim Zakonom o Privatizaciji, po pitanju novcane nagrade umesto besplatne podele akcija zaposlenima. Neke od izmena su donete da bi se zakon prilagodio zahtevima Svetske Trgovinske organizacije.PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:08 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kanali distribucije u osiguranju derrick 0 2,629 19-09-2013 03:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Rizik i upravljanje rizikom u osiguranju Maja 0 3,464 22-03-2012 11:57 PM
zadnja poruka: Maja
  Prevare u osiguranju i premijske stope Dzemala 0 2,974 15-08-2011 05:47 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Zakljucivanje ugovora o osiguranju Dzemala 0 2,873 08-06-2010 03:50 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ugovor o osiguranju - ekonomija Dzemala 0 3,500 08-06-2010 03:47 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: