Analiza studije slucaja - Simpo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza studije slucaja - Simpo
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

SIMPO je akcionarsko drustvo sa sedištem u Vranju.
Kompanija SIMPO je osnovana 1963. godine kao Fabrika nameštaja “Sima Pogačarević” koja je u to vreme zapošljavala 370 radnika i u proizvodnom programu imala samo dva modela. Neuspešno je startovala, a četvorogodišnji period gubitaka okončan je 1967. kada je za generalnog direktora postavljen Dragan Tomić, koji je sa novim menadžmentom u potpunosti izmenio strategiju poslovanja. Te godine otpočeo je dinamičan razvoj SIMPA, neprekidan ni u periodima dubokih kriza kroz koje je prolazila srpska privreda tokom devedesetih godina. Od proizvodnog, otvaranjem prvog salona nameštaja 1971. godine, SIMPO postaje i trgovinsko preduzeće, samostalno obavlja spoljnotrgovinsko poslovanje od 1970, a 1976. osniva prva mala preduzeća. Kontunuirano šireći opseg poslovanja, Kompanija SIMPO a.d. danas je jedna od najznačajnijih i najuspešnijih kompanija u zemlji i jedan od najvećih proizvođača nameštaja u Evropi.

Ciljevi i zadaci

Dugoročni ciljevi:

sačuvati i dalje jačati lidersku poziciju u industriji konditorskih proizvoda na tržištu Srbije i razvijati pozitivnu sliku o sebi i o svojim proizvodima kao uspešno pozicioniranim robnim žigovoma stvaranje svesti potrošača o proizvodima i kreiranje prepoznatljivog imidža i jakog brand-a

Kratkoročni ciljevi:

povećanje tržišnog udela za 8% u narednih godinu dana. Kako bi se realizovali postavljeni ciljevi potrebno je ispuniti sledeće zadatke:
kontinuirana briga o kupcima; konstantna inovativnost, praćenje svetskih tokova sa tržišta; unapređenje usluge i bolje pokrivanje tržišta; otvaranje novih prodajnih salona; aktivna promocija;; kreiranje dobrog informacionog sistema; ostvarivanje dobre saradnje sa poslovnim partnerima; stalno profesionalno usavršavanje zaposlenih.

Misija i vizija

Misija SIMPA je da bogatim asortimanom standardno visokog kvaliteta, koristeći kvalitetne materijale pri izradi proizvoda, prirodne sirovine,, zadovoljava želje i ukuse korisnika. Vizija SIMPA je da kao multinacionalno preduzeće postane i zadrži poziciju lidera na tržištu proizvodjača nameštaja u Evropi, i razvija pozitivnu sliku o sebi i svojim proizvodima, kao uspešno pozicioniranim robnim žigovima.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:07 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 2,209 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,480 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Volvo – studija slučaja Maja 0 1,731 02-02-2012 01:45 PM
zadnja poruka: Maja
  Univeritet za poslovne studije (2) Dzemala 0 1,227 25-06-2010 03:52 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Studija slučaja fabrike “Sloga” a.d. Vesnica 0 1,540 13-05-2010 02:15 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: