Analiza sredine Family tours-a

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza sredine Family tours-a
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Turistička agencija „Family tours“ je počela sa radom 30. januara 2002. godine u Beogradu. U dosadašnjem radu i razvoju agencija se bavila delatnošću putničkih i turističkih usluga.
Do ideje da se bavi ovom delatnošću osnivač je došao na osnovu analize tržišnih kretanja i saznanja da je delatnost turizma, dugoročno posmatrano, delatnost koja će biti privlačna za nova ulaganja, biznis i profitabilno poslovanje.
Ovo opredeljenje osnivača je zasnovano na činjenicama:
Prvo, da je na domaćem tržištu prisutno višegodišnje opadanje razvoja turističke privrede;
Drugo, da postoje tržišne i druge pretpostavke za unapređenje i dinamičniji razvoj turizma; i
Treće, da i država preduzima podsticajne mere za „oživljavanje“ i brži razvoj turističke privrede.
Imajući to u vidu, osnivač je osnovao agenciju „Family tours“ i od Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kao i od Ministarstva trgovine, turizma i usluga Republike Srbije, je svojevremeno odgovarajućim rešenjem dobio saglasnost da se bavi delatnošću putničkih-turističkih agencija i da su ispunjeni propisani uslovi za rad Agencije.

ANALIZA INTERNOG OKRUŽENJA „FAMILY TOURS“-a

Za analizu internog okruženja „Family tours“ – a, u fokus ćemo staviti sledeće aktivnosti:
1. subagentura kao osnovna usluga koju Agencija pruža,
2. prostor i organizacioa struktura Agencije,
3. LAN mreža kao informaciona tehnologija, i
4. marketing strategija.

SUBAGENTURA

Pre svega, treba istaći da subagentura, predstavlja prodaju aranžmana agencija koje su organizatori putovanja.
„Family tours“ je do sada isključivo radio poslove subagenture domaćeg i ino turizma iz svih oblasti turizma (letovanja, zimovanja, banje, studentske i đačke ekskurzije i dr.) sa vodećim agencijama iz Beograda, kao što su: „ Harry M“, „Argus Tours“, „Trim Travel“, „Jolly travel“, „Marm Tours“, „Inter City

ANALIZA SREDINE „FAMILY TOURS“-a

Tours“, „Rekreaturs“, „S.A.B.“, „Oktopod“, zatim „Nitravel“ iz Niša, „Nacional iz Valjeva, „Plana tours“ iz Velike Plane i drugim agencijama. Na taj način, „Family tours“ je svojom širokom lepezom aranžmana( Turska, Bugarska, Grčka, Egipat, Španija, Crna Gora, Hrvatska, Sicilija, Azurna obala, zatim, evropske i svetske metropole, krstarenja Nilom i Jadranom, veliki izbor letovanja i zimovanja na planinama u Srbiji i inostranstvu, banjski turizam...) omogućio klijentima bogatiji i kvalitetniji izbor. Kao rezultat kvalitetnog, efikasnog rada i korektnog poslovnog ponašanja, Agencija se na tržištu dobro plasirala kao subagent, uspostavila poslovne veze sa ugostiteljskim i drugim organizacijama koje raspolažu sa smeštajnim kapacitetima, kao i sa prevounicima putnika. Zatim, agencija je proglašena za najboljeg subagenta u 2002 – oj, 2003 – oj i 2004 – oj godini, od strane „Fudeksa“ iz Beograda, 2003 i 2004 godine od „Trim travela“ i 2005 i 2006 godine od „Nitravela“ iz Niša, kao i „Nacional“ – a iz Valjeva.
Osim toga uspostavljene su i poslovne veze sa sindikalnim organizacijama kao npr.: sindikat politike, gradskog saobraćaja Beograda, gradskog zelenila i drugi.
Ovim vidom pružanja usluga i sloganom: „CEO SVET NA DLANU“ „Family tours“ je za relativno kratko vreme, od pet godina, postigao zavidnu poziciju na tržištu i tako na najbolji način promovisao svoje ime.

PROSTOR I ORGANIZACIONA STRUKTURA

PROSTORIJE AGENCIJE

Za obavljanje turističke delatnosti Agencija je obezbedila kancelariju sa prostorom za korisnike usluga, kancelariju za rukovodioce ino i domaćeg turizma, galeriju sa kancelarijom menadžera i generalnog direktora, i sanitarni čvor.
Kancelarija sa prostorom za korisnike usluga je opremljena sa dva prodajna pulta, garniturom za sedenje, opremom za izlaganje programa putovanja, dva kompjutera, televizorom i sl.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:05 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 2,209 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,480 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Međunarodna zaštita životne sredine Maja 0 2,113 20-07-2012 03:48 PM
zadnja poruka: Maja
  Zaštita životne sredine 2 Maja 0 3,467 08-02-2012 11:35 AM
zadnja poruka: Maja
  Sistem upravljanja i kontrola zaštite životne sredine Maja 0 2,495 08-02-2012 11:10 AM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: