Analiza prodaje knjiga bazirana na konceptu data warehouse-a - magistarski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Analiza prodaje knjiga bazirana na konceptu data warehouse-a - magistarski
Uvod

Skladište podataka je, posle Interneta, jedan od najvažnijih industrijskih trendova zbog potrebe da proizvođači budu konkurentniji i bliži kupcu. Količina obrađenih podataka je u stalnom porastu i u senci je kvaliteta tj. tačnosti i postupnosti dostupnih podataka. Zbog velike količine informacija, skladišta podataka imaju tendenciju da postaju ogromna, što je uslovilo potrebu za visokim performansama hardverskog i softverskog obezbeđenja.

Data warehouse je posebna vrsta baza podataka koja je tokom proteklih godina privukla mnogo pažnje u industriji informatičke tehnologije. Poenta data warehouse-a je učiniti informacije dostupnim. Prva generacija data warehouse-a i nije bila baš uspešna. Kao što je često slučaj sa novim idejama, a pogotovo u IT industriji, IT praktičari su bili veoma brzi kada je trebalo uočiti potencijal data warehouse-a i trudili su se da obezbede prednost za svoje organizacije primenom data warehouse-a. U svoj toj takmičarskoj trci prevideli su dve važne stvari. Prva je da, možda na prvi pogled, primena data warehouse-a izgleda prilično jednostavna ali u stvarnosti ona je sve samo nije jednostavna. Pored osnovnih problema (data warehouse baze podataka spadaju među najveće na svetu) i posledičnih problema koji se tiču performansi, struktura podataka je suštinski kompleksnija nego što su prvi korisnici ovih sistema mislili. Kao rezultat ovih problema, postojala je tendencija da se dizajn još pojednostavi tako da, iako su baze podataka bile jednostavne za razumevanje i upotrebu, mnoga važna pitanja ne budu postavljena.
Druga stvar je da data warehouse nije nalik drugim operativnim sistemima tako da nije moguće precizno odrediti zahteve. To je u suprotnosti sa konvencionalnim sistemima gde specifikacija zahteva vodi ceo razvojni životni ciklus.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad derrick 0 2,920 04-08-2013 12:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza profitabilnosti banaka na finansijskom tržištu Srbije - magistarski derrick 0 3,024 04-08-2013 12:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Biznis plan - magistarski derrick 0 3,340 04-08-2013 12:34 PM
zadnja poruka: derrick
  Fluktuacija zaposlenih na tržištu rada u periodu krize - magistarski derrick 0 3,462 04-08-2013 12:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Integrirano marketing komuniciranje u političkom marketingu - magistarski derrick 0 2,513 04-08-2013 12:29 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: