Analiza poslovanja nekog preduzeca

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza poslovanja nekog preduzeca
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Analiza odnosa bilansnih pozicija i pozicija bilansa uspeha ili racio analiza sumira ključne odnose i rezultate koji govore o performansama preduzeća. Cilj analize odnosa jeste praćenje performansi preduzeća radi njihova unapređenja. Značaj ove analize je u njenoj pomoći definisanju pokazatelja uspešnosti koju vrši na sledeći način:

• daje podatke o profitabilnosti, efikasnosti upravljanja aktivom, solventnosti i investicijskom potencijalu;
• osigurava konzistentnu bazu podataka za praćenje smerova kretanja performansi i za istraživanje promena u performansama;
• omogućuje poređenje pokazatelja uspešnosti preduzeća s ostalim preduzećima u okruženju i iskustveno postavljenim merama uspešnosti;
• omogućuju uporedjivanje rezultata uspešnosti po delovima preduzeća.

Takođe, njen značaj i u pomoći određivanja smerova menadžerskih aktivnosti u donošenju optimalnih menadžerskih odluka u izboru strategija poslovanja u budućnosti tj. u planiranju, kontroli i donošenju odluka.

Analiza odnosa biće prikazana kroz sledeće pokazatelje:

• Analiza likvidnosti
• Analiza sigurnosti
• Analiza rentabilnosti

Pojašnjenje i obrada svakog pojedinačnog pokazatelja u okviru ove teme biće prikazana uz pomoć podataka iz bilansa stanja i bilansa uspeha preduzeća.

Vizija i misija preduzeća

Rešavanje kompleksnih pitanja povezivanja prostora, opreme i procesa u trgovinskoj delatnosti je razlog zbog koga aktivnosti u firmi Smeh d.o.o. nikada ne staju. Za naše klijente pronalazimo najbolje načine postavljanja i uređenja trgovinskih centara i skladišta u skladu s njihovim poslovnim identitetom, statusom i društvenim okruženjem.

Takva »SAVREMENA TRGOVINA« je zapravo svojevrsna reinkarnacija nekadašnje klasične trgovine koja se odvijala preko trgovačkih pultova i štandova (brzo dostupna, ljubazna, kvalitetna, s poznatim identitetom prodavca). Primenom savremenih materijala i osnova oblikovanja nastojimo povezati novo i moderno s tradicionalnim i domaćim, bazirano na odnosu prodavac - kupac.

Individualnim pristupom i u saradnji s našim kupcima tražimo nova rešenja i postavljamo standarde koji prate stil života i potrebe savremenog čoveka u lokalnom okruženju. S druge strane, maksimalno uvažavamo zahteve naših kupaca tako što opremu postavljamo po načelu ''ključ u ruke'' garantujući funkcionalnost, učinak i trajnost realizovanog projekta
Firma Smeh d.o.o. je dinamično preduzeće srednje veličine koje svoje poslovanje zasniva na četiri osnovne delatnosti. Ove delatnosti se prvenstveno odnose na inženjering i prodaju opreme za trgovine i skladišta. U skladu s tim nudimo investitorima trgovinsku opremu, inženjering trgovinskih prostora, skladišnu opremu i visokokvalitetnu servisnu službu koja brine o najboljem stanju opreme tokom njenog veka upotrebe.

Predmet našeg poslovanja su:
• Izrada projekata i prostornih rešenja koja optimalno koriste raspoloživi trgovinski i skladišni prostor ;
• Ponuda kvalitetne opreme koja omogućuje efikasan i ugodan rad našim klijentima;
• Obezbeđivanje pravovremenog i stručnog servisa čime se ujedno garantuje dug vek upotrebe ugrađene opreme kroz maksimalnu ekonomsku iskorišćenost.
Naša misija je oblikovanje i ponuda takvih usluga našim klijentima iz delatnosti trgovine koja im omogućuju da svoju energiju u što većoj meri posvete svojoj osnovnoj delatnosti. U saradnji s našim klijentima nudimo rešenja koja predstavljaju materijalnu osnovu za izgradnju celokupnog poslovnog sistema savremene trgovine.

Praćenjem trendova u delatnosti trgovine kao i potreba i želja savremenog čoveka u procesu trgovine nastojimo da svojim uslugama projektovanja i opremanja trgovinskih i skladišnih prostora ponudimo usluge svetskog kvaliteta.

Uspeh naših klijenata je i naš uspeh i zato nam je kupac uvek u centru pažnje

SADRŽAJ

UVOD 3
1 O PREDUZEĆU 4
1.1 Lična karta firme 4
1.2 Operativni ciljevi preduzeća do 2010.godine. 4
1.3 Vizija i misija preduzeća 5
2 FINANSIJSKA ANALIZA 6
3 ANALIZA PRINOSNOG POLOŽAJA PREDUZEĆA 6
3.1 Analiza strukture i rasporeda ukupnog prihoda 8
4 ANALIZA LIKVIDNOSTI 9
5 ANALIZA SIGURNOSTI 11
6 ANALIZA RENTABILNOSTI 12
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:47 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza osetljivosti projekta derrick 0 2,544 26-02-2014 12:36 AM
zadnja poruka: derrick
  Analiza produktivnosti - esej derrick 0 2,915 26-02-2014 12:34 AM
zadnja poruka: derrick
  Ekonomski parametri kvaliteta poslovanja GSP derrick 0 2,341 26-02-2014 12:32 AM
zadnja poruka: derrick
  Promocija preduzeća derrick 0 2,881 25-02-2014 03:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Tipovi menadžmenta preduzeća derrick 0 1,788 14-09-2013 03:18 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: