Analiza i projektovanje poslovnih procesa frikom

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
mat.dipl5 Nije na vezi
Member
***

Poruka: 245
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Analiza i projektovanje poslovnih procesa frikom
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

1.Definisanje glavnog plana projekta

Početak 80-tih godina za malu fabriku IMPAK veoma smeo korak koji je podržan od strane tada giganta PKB-a počinje jedan projekat u pravcu proizvodnje smrznutih i sterilnih gotovih jela. Projekat je tekao u pravcu stvaranja velike fabrike rađene u integraciji sa inostranom firmom UNILEVER. Predlog inostranog partnera bila su tri pogona:

1. Plan projekta pogona za proizvodnju sladoleda
2. Plan projekta pogona smrznutog povrća
3. Plan projekta pogona smrznutog testa

Smrznute proizvode svrstavaju u proizvode visokog standarda i najbrojnije proizvode među robom široke potrošnje su baš te životne namirnice.Veliki deo domaćeg buđžeta troši se baš na kupovinu tih potrebnih životnih namirnica, koje su po svojoj prirodi veoma složene, specifične po svojoj proizvodnji, podložne promenama i ograničenosti roka upotrebe.
Proučavajući tadašnje jugoslovensko tržište marketing inostranog partnera je ustanovio da na osnovu običaja, mentaliteta i raspoloženje potrošača, projekat smrznutih gotovih jela takođe i sterilnih nema svoju efikasnost u potrošnji.Pošto živimo u svetu u kome su se mnoge stvari u osnovi izmenile, klasična organizaciona kultura u kojoj je vrhu pripadala moć u razvijenom svetu, skoro da i ne postoji. Znači da centralizam i shvatanje „da on sve rešava“ sve više postaje prošlost. FRIKOM kao nova fabrika pod novim krovom u saradnji sa velikom kompanijom UNILEVER prolazi kroz mnoge faze pokušavajući da se oslobodi jednoobraznosti, koja je katastrofa za tržište i samu profitabilnost fabrike.Znači došlo je vreme da FRIKOM shvati da sa novim projektom može da izadje na tržište gde se dešavaju svakodnevni „sukobi“ , jer sve do skora je podržavano tržište roba a negirano tržište kapitala i radne snage. FRIKOM kao firma uz poćom stručnog tima stranog partnera UNILEVERA prvo obrađuje beogradsko tržište kao osnovu za izbor proizvoda i njihov dalji plasman koji će odrediti dalju budućnost same fabrike i postavljenih projekata.


SADRŽAJ

1.DEFINISANJE GLAVNOG PLANA PROJEKTA 3
2.DEFINISANJE POSTOJEĆEG VREDNOSNOG LANCA I NJEGOVO OPISIVANJE PROCESNIM DIJAGRAMIMA (AS-IS ANALIZA) 4
3.DEFINISANJE NOVOG POSLOVNOG PROCESA (PROJEKTOVANJE TO-BE PROCESA),OPISIVANJE PLANA RAZVOJA I KORIŠĆENJE RESURSA ZA PROMENU NOVOG PROCESA 5
4. MERE KOJE TREBA SPROVESTI U FAZI TRANZICIJE, ODNOSNO IMPLEMENTACIJE NOVOG PROCESA 7


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:47 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza poslovnog tržišta Srbije derrick 0 1,267 05-02-2014 11:46 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza troškova u preduzeću Mladost derrick 0 1,176 29-08-2013 02:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Kejnsova makroekonomska analiza Maja 0 1,932 27-07-2012 04:01 PM
zadnja poruka: Maja
  Funkcije poslovnih finansija VS1 0 1,481 18-02-2012 12:04 PM
zadnja poruka: VS1
  Finansijska analiza VS1 0 1,920 18-02-2012 11:59 AM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: