Analiza fotografije po Sosirovim

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Analiza fotografije po Sosirovim
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

Analiza fotografije po Sosirovim
i Jakobsonovim terminima


Uzimajući u obzir Sosirov način razmišljanja i postulate koje je postavio, možemo sa smelošću reći da su njegove ideje prouzrokovale potpunu revoluciju kada je u pitanju nauka o jeziku. Ovaj lingvista, zajedno sa Jakobsonom je objasnio kako možemo posmatrati i shvatati svoje okruženje, svakodnevnicu, medije i propagandu, kroz prizmu objašnjenih zakona jezika. Na taj način ćemo i posmatrati ovu Benetonovu reklamu u kojoj ćemo zahvaljujući teorijama ovih proučavaoca jezika uvideti na koji način primamo poruku i značenje artističkih znakova sklopljenih u nju.


Kako je Ferdinand de Sosir izjavio da je “jezik sredstvo za komunikaciju a nikako ne treba da reprezentuje strukturu mišljenja” , u tom svetlu shvatamo da su njegovi načini za proučavanje jezika pre svega objektivni i svestrani. Uvođenem pojmova znaka, označenog i označitelja stvoren je neočekivani prozor kroz koji realizujemo nov pristup sredstvu komunikacije. Jezik postoji da bismo rekli nešto, a Sosir nam je objasnio šta znače naše rečenice, reči koje izgovaramo i u kojoj vezi su one sa ciljem koji želimo da postignemo. Spominjući cilj kao nešto neodređeno ili određeno, ali svakako kao krajnji ishod svake bilo kakve komunikacije, želimo da dosegnemo suštinu tog cilja, da ga raščlanimo i upitamo se da li je on ostvaren na kraju komunikacije. Prvi susret sa ovom reklamnom fotografijom nas postavlja u poziciju u kojoj ćemo neizostavno pomisliti na cilj ovog pošaljioca.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:08 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Analiza fotografije po Sosirovim - Maja - 23-02-2012 08:08 PM

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza opere Travijata Maja 0 4,597 29-08-2012 05:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Analiza filma Metropolis Maja 0 4,064 23-02-2012 08:06 PM
zadnja poruka: Maja
  Analiza filma Do poslednjeg daha Maja 0 4,102 23-02-2012 08:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Analiza filma Big Fish Maja 0 4,214 23-02-2012 08:00 PM
zadnja poruka: Maja
  Umetnost fotografije i Reneke Dijkstra Vesnica 0 3,092 21-05-2010 02:18 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: