Analiza finansijske situacije kao ključna podloga finansijskog due diligence privredn

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza finansijske situacije kao ključna podloga finansijskog due diligence privredn
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Posmatrajući vrednosti finansijskog izveštavanja godinama unazad,možemo jasno zaključiti da se nije pridavala posebna važnost i značaj finansijskom izveštavanju. Informacije koje predstavljaju suštinu upravljačkog odlučivanja krajnje skromno su korišćene i analizirane od strane privrednih subjekata koji su ih sastavljali za potrebe donošenja najvažnijih odluka o samom poslovanju preduzeća.
Opšti termin finansisko izveštavanje se koristi da označi finansiske izveštaje(bilans stanja,račun dobitka i gubitka-bilans uspeha,bilans sopstvenog kapitala i bilans novčanih tokova),kao i finansiska otkrića ili obrazloženje tih izveštaja,izveštaj o poslovanju i za korisnike finansiskih izveštaja posebno značajan,izveštaj nezavisnog revizora o realnosti i objektivnosti bilansa.
Zadnjih decenija svet je iskusio brz porast kvantiteta i složenosti u zahtevima za finansisko izveštavanje,što dovodi do pitanja o tome da li je sada važeći sistem adekvatan,da li može da odgovori izazovoma XXI veka,te se pozivaju na izmene u važećem sistemu finansijskog izveštavanja.
Međunarodni standardi finansijskog izveštavanja MSFI-1, koji su se zvanično počeli primenjivati od 1.1.2004. godine kod nas imaju veoma jasan zadatak, a to je da sistemom unificiranih standarda precizno definišu način da se u finansijskim izveštajima nađu oni sadržaji i prikazi koji se mogu razumljivo tumačiti,odnosno proceniti i prezentovati svaku ekonomsku kategoriju, kao i celinu ekonomskih kategorija koje nalaze svoje mesto u elementarnim finansijskim izveštajima.
Neophodnost kvalitetnog finansijskog izveštavanja vremenom sve više dobija na značaju.Povećava se broj finansijskih izveštaja, broj korisnika i institucija za kontrolu kvaliteta finansijskih izveštaja. Otuda potreba za uspostavljanjem koncepta kvaliteta i kontrole kvaliteta. Savremeni koncept kontrole kvaliteta podrazumeva uvođenje standarda kvaliteta finansijskog izveštavanja, zasnovanih na principima upravljanja ukupnim kvalitetom(TQM). Realizacija kvalitetnog finansijskog izveštavanja..

SADRŽAJ

I Uvod
II Pojam računovodstva i finansijskog izveštavanja
III Finasijska situacija kao ključna podloga finansijskog due diligence
3.1 Due diligence kao fenomen računovodstvene profesije
IV Finansijski due diligence kvalitetna provera poslovnog i finansijskog
kredibiliteta privrednih društava
V Suština i zadatak finansijskog izveštavanja
V I Zaključak
VI I Literatura


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:47 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza poslovnog tržišta Srbije derrick 0 1,267 05-02-2014 11:46 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza troškova u preduzeću Mladost derrick 0 1,176 29-08-2013 02:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Kejnsova makroekonomska analiza Maja 0 1,934 27-07-2012 04:01 PM
zadnja poruka: Maja
  Instrumenti finansijske politike VS1 0 1,116 18-02-2012 12:02 PM
zadnja poruka: VS1
  Faktori finansijske politike VS1 0 1,232 18-02-2012 12:01 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: