Analiza elemenata taktike u toku fudbalske utakmice - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza elemenata taktike u toku fudbalske utakmice - diplomski
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


UVOD


Fudbal je u taktičkom pogledu napredovao uporedo s razvojem tehnike vladanja loptom i razvojem savremenijih metoda za postizanje većeg kapaciteta rada igrača u fizičkom smislu.

Taktika je uslovljena tehničkim smislom i fizičkim sposobnostima igrača. Ova činjenica je uticala i na razvoj tehnike u pravcu najraznovrsnije izobrazbe igrača u vladanju loptom. Ništa manji uticaj imala je na podizanje kondicijskih mogućnosti nogometaša, osobito na brzinu i izdržljivost.

Taktika u najširem smislu predstavlja izbor sredstava i načina da se realizira određeni plan u procesu takmičenja. U sportu postoje najjednostavniji oblici taktike npr. trčanja u atletici, veslanje, biciklizam (ciklički sportovi); njeni složeniji oblici, kao npr. borilački sportovi, pojedinačnim sportskim igrama, i najsloženiji oblici taktike, koji se pojavljuju u momčadskim sportskim igrama...

PRIRODA IGRE

Fudbal se igra po propisima koji se nazivaju fudbalska pravila. Igra se odvija manevrisanjem loptom, a dve ekipe od po 11 igrača trude se ubaciti loptu u protivnički gol u vremenu predviđenom za igru. Ekipa koja postigne više pogodaka na kraju utakmice je pobednik, a ako obe ekipe imaju jednak broj postignutih pogodaka , ili nijedna ekipa ne postigne gol, utakmica je nerešena (remi).

Osnovno je pravilo da nijedan igrač osim golmana ne smije namerno dotaknuti loptu rukom ili dlanom (rame je dozvoljeno). No, igrači moraju izvesti aut upravo rukom, bolje rečeno sa obe ruke, jer izvođenje auta jednom rukom znači automatsku dodelu lopte protivničkoj ekipi. Iako se igrači najviše koriste nogom za igranje loptom, dopušteno je igranje bilo kojim delom tela osim ruke.

Igrači se pokušavaju približiti protivničkom golu s loptom na razne načine: individualnom kontrolom poput driblinga, dodavanjem lopte saigraču ili udarcem prema golu kojeg protivnički golma nastoji neutralisati. Protivnička ekipa nastoji osvojiti loptu presecanjem dodavanja ili uklizavanjem prema protivniku koji ima loptu u posedu. No, uklizavanje je ograničeno; ako dođe do kontakta između igrača koji uklizava i onog koji ima loptu, dosuđuje se prekršaj , a lopta se daje ekipi čiji je igrač bio u posedu lopte...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 PRIRODA IGRE 4
1.1 Igrači, oprema i sudije 5
1.2 Igralište 6
1.3 Trajanje utakmice i određivanje pobednika 7
1.4 Lopta u igri i van igre 7
1.5 Prekršaji i kazne 8
1.6 Ofsajd 9
1.7 Nešto više o pravilima 9
2 FUDBALSKE TEHNIKE 10
2.1 Podela tehnike fudbala 11
2.2 Karakteristike tehnike u fudbalu 11
2.2.1 Primanje lopte 12
2.2.2 Vođenje lopte 13
2.2.3 Vođenje unutrašnjom stranom stopala 13
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza imovinskog položaja preduzeća na primeru - diplomski derrick 0 2,254 25-07-2013 12:46 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza nabavke na primeru preduzeća - diplomski derrick 0 2,084 25-07-2013 12:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza rentabilnosti preduzeća Drvolik d.o.o derrick 0 1,785 25-07-2013 12:43 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza troškova životnog ciklusa složenog proizvoda - diplomski derrick 0 1,445 25-07-2013 12:41 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza finansijskog položaja - diplomski VS1 0 1,668 17-06-2013 01:23 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: