Algoritmi iterativne detekcije u komunikacijama

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Algoritmi iterativne detekcije u komunikacijama
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD


Iterativni algoritmi su algoritmi koji u ponovljenim postupcima poboljšavaju tekuću soluciju računskog problema sve dok se ne dobije jedna optimalna ili odgovarajuća solucija. Iterativni algoritmi imaju dugu istoriju i u velikoj meri se koriste u modernim računarskim aplikacijama. Fokus ovog članka su upravo iterativni algoritmi koji se primenjuju u komunikacionim sistemima, posebno u obradi prijemnog signala kod digitalnih komunikacionih sistema. U ovom kontekstu, osnovni problem za prijemnik je da dekodira digitalnu informaciju koju je predajnik kodirao a da pri tom koristi samo oblik talasa koji je dobijen nakon prolaska kroz komunikacioni kanal pun smetnji . Dakle, primenom iterativnog algoritma, prijemnik će dobiti jednu početnu grubu procenu emitovanog bloka podataka a zatim će tu procenu poboljšati odnosno prečistiti. U procesu poboljšavanja (prečišćavanja) uzimaju se u obzir razni izvori smetnji koji su uticali na posmatrani signal i razni izvori struktura ugrađene u predajni talasni oblik. Čak i u ovom prilično uskom kontekstu, predložen je veliki broj posebnih iterativnih algoritama.

Postoji jedan elegantan i relativno jednostavan iterativni pristup koji se odskora pojavio kao veoma moćna alatka u modernim komunikacionim sistemima. Ovaj pristup koji je i glavna tema ovog članka, poznat je pod raznim nazivima u literaturi, uključujući i naziv iterativna detekcija i dekodiranje, belief propagation, “message-passing”, i »turbo princip«. Shvatanje moći i opštenitosti ovog pristupa je rezultiralo iz pronalaska »turbo kodova« 1993. godine i propratnog algortima za dekodiranje koji je direktna aplikacija standardnog iterativnog algoritma na koji upućuje ovaj članak. Turbo kodovi su kodovi za ispravljanje grešaka (error-correction codes) sa velikom memorijom i jakom strukturom koji su konstruisani pomoću mnogostrukih sastavnih kodova, pri čemu svaki od njih ima relativno nisku kompleksnost i povezani su uređajima za permutaciju podataka (interleaver-i). Ustanovljeno je da turbo kodovi imaju performanse slične teoretskim limitima, za koje su mnogi smatrali da je praktično nemoguće izvesti.

SADRŽAJ

1. UVOD 2
2. Podsticanje iterativne detekcije 3
3. SYSTEM SOFT INVERSE 8
4. Standardna pravila za iterativnu detekciju 18
4.1. Zadovoljavajući uslov za optimalnost standardnih pravila 19
4.2. Modifikovana pravila 21
5. Aplikacije i uticaji 22
6. Zaključak 23


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:12 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Algoritmi i strukture podataka Dzemala 0 4,536 10-09-2010 12:45 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Upotreba LAN mreža u budućim komunikacijama Vesnica 0 1,950 21-06-2010 10:25 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Strukture podataka i algoritmi - informatika Vesnica 0 3,422 14-06-2010 10:17 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Strukture podataka i algoritmi Vesnica 0 2,830 12-06-2010 11:44 AM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: