Advertajzing 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Advertajzing 2
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U ovom radu će biti prikazana tržišna komunikacija, odnosno profesionalna komunikacija i to samo iz perspektive grupe profesionalnih komunikatora novinara. Novinari se definišu kao profesionalna grupa, a ne kao profesija u punom smislu te reči. Oni su poznati i kao “meka” profesija” za razliku od “tvrdih” profesija kakve su lekari, farmaceuti, pravnici ili inženjeri.

Cilj istraživanja su bilbordi, ali takođe je i cilj istraživanja sam novinar koji treba da osmisli bilbord odnosno reklamno sredstvo sa kojim će privući puno pažnje.

Novinari su još poznati i kao «otvorena» profesija koja nužno ne zahteva ni prethodno formalno obrazovanje, ni odgovarajuću diplomu. U slučaju novinara ne postoji strogo određeni nivo i vrsta obrazovanja kao neophodan, zakonom propisan uslov za obavljanje poslova, dok se veoma visoko vrednuje praktično iskustvo.

Kod drugih profesija, vrsta i nivo obrazovanja su unapred određeni ( npr. medicinski fakultet da bi se bilo lekar), kao i provera znanja (stručni ispit) - i tek nakon toga moguće je sticati praktično iskustvo.

Popularna definicija novinara kao “univerzalnog neznalice” ukazuje na predstavu o grupi eksperata čije je znanje u prvom redu instrumentalno a ne sadržinsko.

To je profesionalna grupa koja je ovladala u prevashodno modusom kako (informisati o nečemu što ima javni značaj), a tek zatim i sa šta .

Jer, po pravilu, novinar nema temeljna znanja “iznutra” niti o jednoj posebnoj oblasti.

Novinari su personalizovan i specijalizovan organ (oko, uvo, jezik i pre svega istraživački «nos») u službi javnosti koji analizira, obrađuje i priprema za objavljivanje sve ono za što se može pretpostaviti da je- kao predmet rasprave - u interesu te iste javnosti.

Polje novinarstva je mikro-kosmos koji ima vlastite zakonitosti.
U televizijskom segmentu medijskog polja uspostavljaju se konkurentski odnosi između velikih, nacionalnih TV mreža, ali i odnosi zavisnosti izmedju ovih i regionalnih i lokalnih TV stanica.
Unutar polja novinarstva se određuje relativni značaj jednog glasila – kako za to polje, tako i za javnost u celini.
Bez reklamiranja nema tržišne ekonomije kao što bez slobode govora nema demokratskog društva...

SADRŽAJ:

Uvod 2
Advertising 4
Grafička propagandna sredstva 4
Novinski članci, reportaže i propagandni tekstovi 4
Reklame u štampanim medijima 5
Bilbord 5
Šta je “Bolbord” 5
Uloga novinara u istraživanju i izgradnji reklame 6
Literatura 10PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:39 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Advertajzing Vesnica 0 4,070 10-06-2010 09:46 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: