Adekvatnost kapitala u savremenom bankarstvu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Autor1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,299
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Adekvatnost kapitala u savremenom bankarstvu
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Kapital je najvažniji elemenat finansijske snage poslovnog bankarstva. Kapital banaka predstavlja najstabilniji deo finansijskog potencijala i poslovne politike banaka.
Banke suočene sa većim kreditnim i drugim rizicima izložene su i mogućnostima većih udara neočekivanih gubitaka i drugih nenaplativih plasmana.

2 Kapital banaka i adekvtnost kapitala

Obezbeđivanje zadovoljavajućeg nivoa kapitala i zadržavanje dovoljne količine kapitala kako bi se zaštitili interesi deponenata, zajmoprimaca, zaposlenih vlasnika i opšteg građanstva jedan je od velikih izazova u bankarskom upravljanju kao i u poslovanju mnogih konkurentnih finansijskih kompanija.

Postavlja se pitanje. Šta je to kapital? Za bankare i mnoge njihove konkurente reč kapital ima posebno značanje. Pod tim pojmom uglavnom se podrazumevaju sredstva koja su uložena od strane vlasnika finansijske kompanije. U slučaju komercijalne banke to podrazumeva vlasnike akcija – investitore u obične i prioritetne akcije koje je bankarska kompanija pustila u opticaj. Kada su u pitanju najbliži bankarski konkurenti, štedionice, vlasnici mogu biti akcionari ako je štedionica korporacija, ili to može da bude njihov klijent ukoliko je reč o kreditnoj uniji, investicionoj banci ili udruženju za štednju i poslove zajma. Za štednu instituciju koja je u vlasništvu klijenta, kapital se sastoji od akumulirane reinvestirane dobiti.
Vlasnici ulažu novac koji je deo njihovog bogatstva, koji se stavlja na rspolaganje finansijskoj kompaniji sa očekivanjem da se ostvari zarada u visini tržišne kamatne stope na uložena sredstva.
Jedan deo uloženog vlasničkog kapitala uzima oblik kupovine akcija. Druga važna komponenta sastoji se od godišnjih zarada koje vlasnici ponovo investiraju u finansijsku kompaniju, jačajući njene rezerve u nadi da će menadžment profitabilno investirati tu zadržanu dobit, uvećavajući na taj način buduće prihode vlasnika.PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:15 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Jezičko obrazovanje u savremenom društvu u Sandžaku derrick 0 1,223 03-08-2013 07:01 PM
zadnja poruka: derrick
  Instrumenti plaćanja u međunarodnom bankarstvu derrick 0 1,020 24-07-2013 06:09 PM
zadnja poruka: derrick
  Menadžment ljudskih resursa u bankarstvu - master VS1 0 1,086 19-06-2013 10:34 PM
zadnja poruka: VS1
  Uloga marketinga u savremenom bankarstvu na primjeru nlb montenegrobanke - ij VS1 0 1,080 17-06-2013 06:52 PM
zadnja poruka: VS1
  Finansijska kriza i njen uticaj na tržište kapitala Crne Gore VS1 0 1,150 17-06-2013 02:56 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: