Access

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Autor1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,299
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Access
Maturski. seminarski, diplomski i master radovi iz informatike.

Access je potpuni sistem za upravljanje relacionom bazom podataka
(Relational Data Base Management System, RDMBS), kojeg koriste milioni ljudi širom svijeta. Programi za upravljanje bazama podataka načinjeni su radi čuvanja velikih količina informacija (podataka), manipulisanja njima i generisanja izvještaja iz njih. Tipični primjeri podataka su informacije koje čine telefonske imenike i adresare, velike baze podataka skladištenja (liste dijelova), zapise o narudžbama, liste za kontakte i mnogo drugog. Često se programi za tabelarne kalkulacije (spreadsheet) pogrešno upotrebljavaju za čuvanje podataka. Međutim, kada se jednom shvati šta se sve može izvesti pomoću programa za upravljanje bazama podataka, shvati se i zabluda čuvanja velikih količina podataka u obliku radnih lista. Kao i ostali programi iz grupe Office, Access posjeduje sve odlike programa projektovanog specijalno za rad pod 32 –bitnim operativnim sistemom kao što je Windows NT. Kao dio paketa Office, Access koristi određen broj Office resursa, nalik na druge aplikacije. To su fontovi, ClipArt grafika, resursi za provjeru pravopisa, AutoCorrect i drugi.

Kao i drugi Office programi i Access može da integriše dokumente i informacije koje su kreirali drugi Office i Windows programi. Na primjer, moguće je Exel-ovu radnu listu direktno ubaciti u Access-ovu tabelu. Lakoća i fleksibilnost s kojima se to čini zaista su impresivne. Na primjer, moguće je isjeći dio dokumenta kreiranog drugim programom i potom ga ubaciti u Access tabelu ili ako vam se tako više sviđa, možete prosto importovati jednu vrstu dokumenta u drugi. Ova fleksibilnost daje vam mogućnost da radite na način koji najbolje odgovara vašim ličnim potrebama.

INSTALACIJA

1. Preko My Computer – a ući u CD drive računara
2. Pronaći direktorij Access i otvoriti ga
3. Startovati fajl IACCESS C
4. Instalacija se obavlja potpuno automatski
5. Nakon instalacije nije potrebno restartovati računar

Nakon što se Access instališe na računar njegova startna ikona se otvara na
slijedeći način:

1. Lijevi klik na Start meni
2. Klik na meni All Programs
3. Među svim programima Office-a pronaći Microsoft Access i kliknuti na njega.

Rad sa bazama podataka je dosta kompleksan i najjednostavnije ga je opisati kroz konkretan primjer. U ostatku rada napraviću jednu bazu podataka srednje težine i kroz nju opisati rad u Access – u.

KREIRANJE POČETNE BAZE PODATAKA

1. U prvom ekranu Access-a pogledajte traku sa alatom na vrhu ekrana.
Pomjerajte kursor miša iznad dugmadi i uočite opise funkcija koji se tada pojave. Kratak opis funkcije prikazan je na statusnoj liniji na dnu ekrana


2. Iza prvog ekrana Access-a odaberite u meniju File opciju New, biva prikazan dijalog za novu bazu podataka ( dijalog New File )


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:12 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Setovanje Pheenet wap-011rt access pointa za pristup ssid-u. derrick 0 3,117 27-01-2010 05:02 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: