основе менаџмента у спорту

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Autor1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,299
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
основе менаџмента у спорту
С А Д Р Ж А Ј:


Увод.......................................................................................................................страна 2

Функција менаџмента у спорту и функција организовања у спорту...............страна 3

Philadelphia Eagles.................................................................................................страна 7

Структура менаџмента у клубу америчког фудбала Philadelphia Eagles........страна 8

Закључак..............................................................................................................страна 15

Литература...........................................................................................................страна 17У В О Д


Појам менаџмент предстваља појам цикличног кретања кроз 5 функција које менаџери реализију припремајући,изводећи и контролишући кретање организације ка остваривању њених циљева.

Другим речима речено спортски менаџмент је изучавање сређених и проверених знања о томе како једна спортска организација постиже своје циљеве прибављајући, распоређујући и користећи ограничене људске,материјалне,новчане и информационе изворе свога успеха.

У ужем смислу речено спортски менаџмент је академска дисциплина која обухвата подручја знања о менаџменту која су добила свој облик у пракси управљања спортским организацијама

Када се ради о областима које се изучавају када је образовање спортских менаџера у питању утврђене су следеће области:

Изучавање социокултурних димензија спорта,менаџмент и лидерство у спорту,етика у спортском менаџменту ,маркетинг у спорту,комуникације у спорту,буџет и финансије у спорту,правни аспекти у спорту, економика спорта,менаџмент спортских објеката,управни органи и структуре у спорту,практично искуство у спортском менаџменту.

Сва ова поља изучавања, када се говори о спортском менаџменту имају за циљ да будуће менаџере у спорту припреме за искушења које овај посао носи са собом и да им што боље покаже како једна спортска организација или спортски клуб функционишу.

Када је овај семинарски рад у питању аутор се одлучио да на примеру клуба америчког фудбала Philadelphia Eagles покаже колики тим људи стоји иза једног великог спортског клуба и колектива и како тај колектив односно сам тим који чине играчи и стручни штаб функиционишу и сарађују са руководством клуба односно менаџерима и другим функицонерима у клубу.ФУНКЦИЈА МЕНАЏМЕНТА У СПОРТУ И ФУНКЦИЈА ОРГАНИЗОВАЊА У СПОРТУ


Без обзира на разноврсност спортских клубова и начина на који чланство у њима учествује код свих клубова и спортских организација се јавља потреба да буду добро организовани ради вођења њихових активности.

Најефектинији и најделотворнији начин да се ово постигне јесте да се чланство неког спортског клуба укључи у процес планирања.

Први сусррет са спортском организацијом и спортским клубом захтева њено разумевање као система,односно упознавање њених виталних елемената,делова и њене структуре као и начина на који она делује,њених ресурса и „уских грла“ као и предности и слабости које се јављају у процесу управљања.

Сналажење у тој анализи омогућава менаџерима функцију организовања односно пројектовање новог или реорганизацију већ постојећег спортског система.

Само организовање представља процес рада у спортској организацији на појединачне задатке и групе међузависних задатака којима менаџери одређују одговорности у оквиру појединих задатака и група као и њихове међусобне односе.

Подела рада доводи до повећања нивоа продуктивности ако се изведе по принципу специјализације извршилаца радних задатака.

Крајња јединица код поделе рада је посао који се додељује појединицу.

Након поделе рада на послове менаџмент спортске организације приступа груписању свих утврђених послова према плану који омогућује систем њихове координације.

Овакво груписање послова назива се департментализација.

Када се говори о груписању послова ту може доћи до груписања послова по различитим принципима.

Нпр. Могуће је груписање послова по принципу функционалног организовања где се сви слични послови сврставају према њиховој функцији,сви тренери у оперативно-услужно одељење,или сви послови око маркетингау службу маркетинга итд итд.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:36 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: