Životni vek proizvoda

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Životni vek proizvoda
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije i Ekonomike.

Proizvod se može različito tumačiti, s obzirom na činjenicu da ga možemo tumačiti sa različitih aspekata. U biti su dva osnovna pristupa:

• proizvodno-tehnički, po kome se proizvod pretežno posmatra kao rezultat procesa proizvodnje, i
• tržišni, u kome se naglašava shvatanje proizvoda kao sredstva za zadovoljavanje potreba potrošača.

Ograničavajući se na tržišni pristup, ili još uže na shvatanje proizvoda kao instrumenta marketing miksa, proizvod se može definisati na sledeće načine:
Proizvod predstavlja sve ono što se može ponuditi tržištu, u cilju privlačenja pažnje, nabavke, korišćenja ili potrošnje, a što bi moglo zadovoljiti nrku potrbu; to podrazumeva fizički predmet, usluge, ličnosti, mesta, organizacije i ideje.
Proizvod je način na koji preduzeće usklađuje svoje mogućnosti sa potrebama i zahtevima kupaca. On je rezultat čitavog niza marketing napora da se izađe u susret zahtevima i potrebama kupaca.
Pošto su, po pravilu, potrošači skloni da proizvod vide kao kompleksan paket koristi, koji zadovoljava njihove potrebe, onda se proizvod može relativno jasno definisati kao paket, kombinacija ili skup atributa koji oblikuje nešto vredno za drugu stranu u razmeni. Skloni smo da ovo pojednostavimo i definišemo proizvod na osnovu određenih osobina i atributa koji utiču na potrošače. Na ovaj način posmatran, proizvod se može definisati kao skup fizičkih, funkcionalnih i simboličkih svojstava od kojih se očekuje da omoguće satisfakciju potrošača. Pod fizičkim svojstvima se uglavnompodrazumevaju vrste materijala, tažina, zapremina islično, a pod funkcionalnim svojstvima pak funkcionalnost, složenost, kvalitet, trajnost i održavanje, a pod simboličkim svojstvima se najčešće podrazumevaju stil, marka, dizajn itd.
Neophpdno je da preduzeće sagleda svoje realne mogućnosti i izabere najefikasniji način prilagođavanja proizvoda, u kombinaciji sa ostalim instrumentima marketing miksa, potrebama i zahtevima tržišta...

SADRŽAJ

UVOD 3
1 ŽIVOTNI VEK PROIZVODA 5
2 SPECIFIČNOSTI ŽIVOTNOG CIKLUSA PROIZVODA 7
3 NOVI POGLEDI NA ŽIVOTNI CIKLUS PROIZVODA 9
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA I KORIŠĆENI IZVORI 12PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Mikroekonomija - ponuda, tražnja i tržišta proizvoda Maja 0 2,359 27-07-2012 03:20 PM
zadnja poruka: Maja
  Životni ciklus proizvoda Maja 0 2,567 26-07-2012 02:25 PM
zadnja poruka: Maja
  Kalkulacija cene koštanja gotovih proizvoda u preduzeću Dzemala 0 3,119 07-08-2011 11:26 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Pojam kalkulacije, izračunavanje cijene koštanja gotovih proizvoda na primeru primeru Dzemala 0 3,439 02-04-2011 02:53 PM
zadnja poruka: Dzemala
  BCG matrica Reckitt Benckiser proizvoda u Srbiji Dzemala 0 2,327 31-03-2011 03:42 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: