Život vukova

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Život vukova
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Vuk ide u red najvrednijih najprilagodljivijih predatora među sisarima. Najveći je pripadnik porodice pasa. U svetu su poznate tri vrste vukova: sivi vuk (Canis lupus), crveni vuk (Canis rufus) i abesinijski vuk (Canis simensis).
Vukovi kao vrsta, u poređenju s drugim pripadnicima porodice zveri, nemaju velikih zahteva prema staništu. Osnovni su uslovi, kojima ono mora udovoljavati, blizina hrane i zaklon. Do današnjih dana uspeli su se održati u teško pristupačnim područjima, ali žive i u neposrednoj blizini čoveka. Najviše im pogoduju guste šume i gustiši s uklopljenim livadama. Podnose i ogolela staništa, u područjima niskog krša.
Prema podacima Međunarodnog centra za vukove (http://www.wolf.org), na planeti žive tri vrste vuka: najpoznatiji sivi vuk (Canis lupus), crveni vuk (Canis rufus) i etiopski, abisinijski vuk (Canis simensis) koga neki istraživači smatraju za šakala, a ne vuka. Sivi vuk naseljava severnu hemisferu, a na teritoriji Evrope ima više podvrsta. Vuk je snažno građena zver srednje veličine. Kako ocenjuju naši biolozi, Milenković, Paunović i Ćirović, vuk ima univerzalni tip građe mesoždera koji je kod njega "doveden do visokog savršenstva". Sa velikom glavom i snažnom čeljusti, muskuloznim vratom i jakim dugim nogama, vuk je posebno "osposobljen za lov brzim i istrajnim trčanjem". Vuk se hrani gotovo svim kičmenjacima, pre svega papkarima i kopitarima, a potom su mu na meniju zečevi i razne druge životinje. Ponekad se hrani i ostacima uginulih životinja. Prema podacima Evropske inicijative za velike mesoždere (http://www.lcie.org), mužjaci vuka u proseku teže od 20 do 60 kilograma, a ženke od 15 do 55 kilograma. Vukovi su monogamne životinje i jednom formiran par vuka i vučice nikad se ne raskida. Oni se pare od januara do marta, vučica nosi plod od 62 do 75 dana, a u jednom leglu ona u proseku ošteni šest vučića...

Sadržaj:

Uvod 3
1 Vuk 4
1.1 Karakteristike 5
1.1 Ishrana 6
2 Socijalna struktura 7
2.1 Pripitomljavanje vuka 9
2.2 Rasprostranjenost kod nas i u svetu 10
3 Zaključak 15
Literatura 16PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:43 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Meteor unistio zivot na Zemlji pre 65 miliona godina Jovica 0 8,600 08-05-2009 01:03 AM
zadnja poruka: Jovica

Skoči na forum: