Žensko preduzetništvo i konflikti Mimada Line doo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Žensko preduzetništvo i konflikti Mimada Line doo
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.


UVOD

U modernom društvu, tačnije kapitalističkom poredku koncept porodičnih kompanija ne samo da je zaživeo, već predstavlja u stvari okosnicu razvoja i opstanka jedne zdrave ekonomije. Međutim u zemljama koje su u tranzicionom periodu, a pogotovu one koje su pored krize u vidu međunarodne izolacije bile zahvaćene i ratnim dešavanjima, primer naše zemlje, priča o porodičnim kompanijama još nije dobila na težini. Ako se na funkicji nosioca jednog takvog koncepta pojavi žena, dolazimo do zaključka da na ovim prostorima vlada jedna potpuna nerazvijenost, ali i veliki potencijal koji se neminovno mora iskoristiti.

Sve prisutnije teme vezane za ravnopravnost polova i političke jednakosti muškarca i žene, kao i uobičajena tvrdnja da žene zarađuju manje od muškaraca implicirale su u sve veći trend prisutnosti i pojavljivanja kompanija kojima su žene vlasnice ili na neki način upravaljaju istim. Ova pojava je nazvana fenomenom ženskog preduzetništva. Treba istaći da je ženi u tradicionalnom društvu, zbog oprečnih stavova, dosta otežan put napredka na hierarhijskoj lestvici. Razlog toga možda leži i u lošoj socijalizaciji žene u patrijarhalnom društvu. Sve te pobrojane barijere utiču na svest i želju žene za samodokazivanje i upuštanje u borbu koja treba da prokrči put zdravom stavu o jednakim mogućnostima i poslovnim sposobnostima muškarca i žene.


SADRŽAJ

1. Analizirana kompanija
2. Uvod
3. Trendovi u ženskom preduzetništvu
4. Barijere i konflikti
5. Izazovi u kompaniji
6. Zaključak
7. Literatura


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:16 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: