Žena menadžer

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Žena menadžer
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


... Menadžment ljudskih resursa je proces kontinuiranog angažovanja i otpuštanja zaposlenih iz radnog kolektiva, uz efektivno i efikasno korišćenje i povećanje njihovih sposobnosti, a sve u cilju povećanja kvaliteta poslovanja preduzeća. Na hijerarhijskoj lestvici najviše pozicije pripadaju menadžerima koji moraju iskoristiti i usmeriti svoje sposobnosti kao i sposobnosti zaposlenih u cilju ostvarenja zadatih ciljeva. Pri tome moraju imati u vidu da se individualni ciljevi moraju žrtvovati u korist zajedničkog cilja. Naravno to ne znači da su menadžeri nepogrešivi i nedodirljivi. Oni su odgovorni vlasnicim kapitala.

Pre nego što se pozabavimo ulogom žene u procesima upravljanja, pozabavićemo se pojmovima uspešan menadžer i preduzetnik.


KARAKTERISTIKE USPEŠNOG MENADŽERA


U literaturi se ističu brojne razlike između menadžera i preduzetnika, mada je činjenica, da dobar menadžer mora imati i neke od karakteristika koje se pripisuju preduzetniku. Najveći broj karakteristika, uspešnog menadžera, su urođenog karaktera, mada se neke mogu vremenom steći ili produbiti.

Neke od karakteristika uspešnih menadžera su:

• Strategijska orijentacija – dobar menadžer mora gledati daleko ispred, koristiti raspoložive informacije iz prošlosti i odgovarajuće prognoze,kako bi donosio kvalitetne odluke;menadžer ne treba da donosi odluke po ličnom nahođenju, sagleravajući buduće posledice planiranih odluka.
• Prilagodljivost novim situacijama – menadžer mora biti uvek spreman da promeni odluku ili način njene realizacije u skladu sa promenom okolnosti pod kojima je ta odluka doneta.
• Sposobnost brzog reagovanja u turbulentnom okruženju – menadžer ne sme sebi dozvoliti neodlučnost i kolebljivost, jer su česte situacije kad se mora reagovati ne samo mudro već i brzo.
• Nezavisnost - vrlo često se menadžer nalazi u situaciji kad mora brzo reagovati i kad nema vremena da konsultuje svoje kolege o ispravnosti svoje odluke. U ovakvim situacijama menadžer ne sme da sumnja u ispravnost svoje odluke, već je mora doneti.
• Timski rad – ova karakteristika deluje kao da je u suprotnosti sa prethodnim karakteristikama, ali menadžer mora biti sposoban da u određenim trenucima, kad je prepušten sam sebi, reaguje nezavisno i samostalno, ali postoje i situacije u kojima mora biti otvoren za timski rad i saradnju sa drugim menadžerima ili ostalim zaposlenima; potrebno je umeće za donošenje odluka koje će drugi poštovati, ali i umeće za poštovanje i predloga drugih.
• Sposobnost uspostavljanja odnosa saradnje – ne samo da mora da ima sposobnost da „čuje“ tuđe mišljenje, već menadžer mora imati sposobnost da ubedi druge da slušaju i cene mišljenje i ideje kolega, a sve u cilju uspostavljanja dobrih međuljudskih odnosa, koji čine bazu dobrog odlučivanja....
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:10 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Menadžer inovator 1 derrick 0 1,446 19-01-2013 12:16 AM
zadnja poruka: derrick
  Menadžer u funkciji novog koncepta upravljanja preduzeća Maja 0 1,618 22-03-2012 02:24 PM
zadnja poruka: Maja
  Kritički prikaz - inventivni menadžer u 100 lekcija Maja 0 1,339 09-03-2012 06:04 PM
zadnja poruka: Maja
  Da sam menadžer KFC-a Maja 0 1,643 09-03-2012 03:51 PM
zadnja poruka: Maja
  Preduzetnik, marketing menadžer i marketolog kao ličnost Dzemala 0 1,991 12-04-2011 11:09 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: