Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Akvarijum u enterijeru u predškolskih ustanova - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Pedagogija (/Forum-pedagogija)
+---- Tema: Akvarijum u enterijeru u predškolskih ustanova (/Thread-akvarijum-u-enterijeru-u-pred%C5%A1kolskih-ustanova)


Akvarijum u enterijeru u predškolskih ustanova - Dzemala - 21-08-2010 12:17 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Одавно је доказано да посматрање риба у акваријуму на човека делује умирујуће и помаже максималном одмарању. Због тога се акваријум препоручује, како у домовима, тако и у канцеларијама, пословном просторима, предшколским установама и слично. Дијапазон типова, облика и величине акваријума заиста је огроман и прилагодљив сваком простору

Акваријуми могу бити тек неколико литара запремине, али и тако мали су јако ефектан и декоративан украс. Наравно, углавном се израђују већи акваријуми запремине и по неколико стотина литара. Што је акваријум већи, лакше га је одржавати и живи свет у њему боље напредује. На помињање акваријума одмах се помисли на стаклену коцку са водом, пуно посла око одржавања и ружну, малу пумпицу за ваздух која узнемирује својим бучним звуком. Одавно већ није тако. Нова технологија омогућава нечујан рад, кристално чисту воду и одговарајућу расвету.

Акваријум у ентеријеру у предшколских установа

Изглед акваријума одавно није само гола и ружна стаклена коцка. Израђује се акваријуми необичних и класичних облика који су прилагодљиви баш сваком простору. Изглед таквих акваријума употпуњен је различитим декоративним маскама које ублажују и сакривају стаклене ивице, а оне могу бити од масивног, квалитетног дрвета, али и од модерних материјала попут прохрома и других, који се уклапа у ентеријер у предшколској установи. Расвета над акваријумом такође је упакована у расветне хаубе модерних облика и боја. Акваријум може бити декорисан стенама, пањевима, подлогом у разним гранулацијама и бојама. И у акваријуму се могу аранжирати камене каскаде, пећине, а све то уз живи водени свет, под ефектном расветом изгледа опчињујуће. На располагању је и више стотина врста акваријумских риба, тако да свако може одабрати нешто по свом укусу...

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
1 Акваријум у ентеријеру у предшколских установа 4
1.1 Одржавање ради лепшег изгледа 5
1.2 Аранжирање 6
1.3 Облици и величина 7
1.4 Ribice 7
ЗАКЉУЧАК 8
ЛИТЕРАТУРА 9