Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Turisticke znamenitosti Krita - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (http://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Diplomski radovi (/Forum-diplomski-radovi)
+--- Tema: Turisticke znamenitosti Krita (/Thread-turisticke-znamenitosti-krita)


Turisticke znamenitosti Krita - Dzemala - 20-05-2010 07:42 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Oduvek me je opčinjavala istorija, razvitak kao i kulturna nasle|a nama bliskih zemaqa. želja za upoznavawem prošlosti kao i sadašnjosti, nagnala me je da započnem studije turizmologije. Sticawem znanja upoznavala sam najve}i deo svetskog turizma, a na mene je najveći utisak ostavilo područje Grčke sa njenim ostrvima. Ovaj rad je proistekao iz svega toga.
Prelepa razuđena obala Grčke, ne bi bila takva da nije ostrva Krita. Ostaci iz mikenske istorije Krita rasuti su po celom ostrvu, a najvredniji su oni iz vremena rane kritske i minojske kulture.
Gotovo sva Grčka ostrva odlikuju se žutom bojom suve vegetacije. Život na njima sporo teče, kao da se u peščanom satu zaglavilo zrnce vremena. Za ostrvo Krit se sa pravom može reći da je “turistička meka”. San mnogih svetskih putnika je da posete Krit....

TURISTIČKO-GEOGRAFSKI POLOŽAJ
I VELIČINA OSTRVAKrit se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora i deo je istoimenog regiona. Sa površinom od 8.261 km² ostrvo Krit je najveće i najjužnije ostrvo u Grčkoj, peto ostrvo po veličini u Sredozemqu posle Sicilije, Korzike, Sardinije i Kipra. Od Evrope je udaljen oko 100 km, od Azije 180 km i od Afrike 270 km. U nacionalnom smislu, Krit je deo ostrvske teritorije Republike Grčke, a u internacionalnom Južne Evrope.

Ostrvo se prostire od 34°55′ do 35°41′ severne geografske širine i od 23°31′ do 26°19′ istočne geografske dužine....