24-06-2010, 04:01 PM
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Čovjek se rodi kao tabula rasa, on je nedovršeno biće, ljudi se međusobno razlikuju i oni su uvijek na putu do punoće ( svoga) različitog bića. U tom smislu , nema drugog načina da čovjek sebe socijalizira, upotpuni, nego da stupi u dijalog sa drugim, od sebe samog, različitim čovjekom.
Prema tome, razgovor, dijalog, ne nestaje iz neke oskudice u svakome od nas, već iz činjenice što samo saznanje o sebi, ili o drugom čovjeku, samo znanje mijenja mene, tako da već u sledećem kontaktu, nisam niti ja a niti on posve isti: mjenjamo se, prilagođavamo, kroz razgovor.
Razgovor je igra, i to duhovna igra, u kojoj su grci bili prvaci. To objašnjava rascvat njihove kulture i vječnu mladost njihovog duha.
SADRŽAJ
1. UVOD………………………………………………………………….3
2. PREDMET, CILJEVI, HIPOTEZE I METODE PISANJA…....…4
3. ANALIZA
Ontološke pretpostavke za vođenje razgovora………………5
Pojam razgovora……………………………………………….6
Pojam dijaloga………………………………………………….8
Faze nastanka razgovora………………………………………9
Shema br.1 ……………………………………………………..10
3.6. Načela umijeća za vođenje razgovora…………………………11
4. ZAKLJUČAK…………………………………………………………..14
5. LITERATURA…………………………………………………………15
Čovjek se rodi kao tabula rasa, on je nedovršeno biće, ljudi se međusobno razlikuju i oni su uvijek na putu do punoće ( svoga) različitog bića. U tom smislu , nema drugog načina da čovjek sebe socijalizira, upotpuni, nego da stupi u dijalog sa drugim, od sebe samog, različitim čovjekom.
Prema tome, razgovor, dijalog, ne nestaje iz neke oskudice u svakome od nas, već iz činjenice što samo saznanje o sebi, ili o drugom čovjeku, samo znanje mijenja mene, tako da već u sledećem kontaktu, nisam niti ja a niti on posve isti: mjenjamo se, prilagođavamo, kroz razgovor.
Razgovor je igra, i to duhovna igra, u kojoj su grci bili prvaci. To objašnjava rascvat njihove kulture i vječnu mladost njihovog duha.
SADRŽAJ
1. UVOD………………………………………………………………….3
2. PREDMET, CILJEVI, HIPOTEZE I METODE PISANJA…....…4
3. ANALIZA
Ontološke pretpostavke za vođenje razgovora………………5
Pojam razgovora……………………………………………….6
Pojam dijaloga………………………………………………….8
Faze nastanka razgovora………………………………………9
Shema br.1 ……………………………………………………..10
3.6. Načela umijeća za vođenje razgovora…………………………11
4. ZAKLJUČAK…………………………………………………………..14
5. LITERATURA…………………………………………………………15