Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Neuroza
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


Neuroza


Neuroza je dusevni poremecaj pri kojemu je licnost potpuno svesna svojih tegoba.Odnos prema spoljnoj i unutrasnjoj realnosti je potpuno ocuvan, mada je donekle iskrivljen. Postojanje uvida u sopstveno stanje je bitna pretpostavka povoljne prognoze lecenja ili samog izlecenja. Javlja se i paradoks: sto god je bolji uvid (sa vecim subjektivnim patnjama), slucaj se moze smatrati laksim sa stanovista ishoda terapije.
Neuroza je termin označava lakši, funkcionalni oblik duševnog oboljenja, kod kojeg nije nađen organski uzrok. Za neurotične poremećaje specifično je da su psihogeni, pa se neuroze još nazivaju psihoneuroze i neurotični poremećaji. Neurozu karakterišu napadi uznemirenosti, određeni oblici depresije, hipohondrija, histerične reakcije, opsesivno-kompulzivni poremećaji, fobije, različite seksualne disfunkcije i neki tikovi. Tradicionalno se smatra da je uzrok neuroze emocionalni konflikt u kome blokirni impuls pokušava da se ispolji kao maskiran odgovor ili simptom. Bihejvioristički psiholozi smatraju ih naučenim, neodgovarajućim odgovorom na stres...

Sadržaj:

1 Sadržaj: 2
2 Neuroza 2
1.1. Decija neuroza 3
3 PSIHOANALITICKI ASPEKTI TRAUME 4
Sindrom "zapletenih rogova" - jedan vid porodične neuroze 4
4 PSIHOSOMATSKE BOLESTI 7
5 Etiopatogeneza psihosomatskih bolesti 8
6 PSIHIJATRIJSKE MANIFESTACIJE WILSONOVE BOLESTI (25%) 9
7 MENTALNO ZDRAVLJE OSOBA TREĆEG ŽIVOTNOG DOBA 10
8 Stvarni uzroci neuroza 12
9 Lecenje Neuroze 16
10 Zakljucak: 19
11 Literatura: 19
Referentni URL